Liga 2

Săptămîna falimentelor? Azi are emoţii Rapidul, miercuri tremură U Craiova

Articol de Ovidiu Minea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rapid şi Craiova aşteaptă veşti decisive de la Tribunal: fiecare dintre ele speră să-i fie aprobat planul de reorganizare şi să intre în insolvenţă. Dacă judecătorii nu acceptă, cluburile dispar


Două formaţii care au împreună 7 titluri în Liga 1 pot dispărea în săptămîna aceasta. Rapid şi FC Universitatea depind mai mult de judecători decît de fotbalişti. Tribunalul Bucureşti se va pronunţa azi cu privire la cererea de intrare în insolvenţă a alb-vişiniilor. Clubul promite să plătească ceva mai mult de 100.000 de euro din datorii totale de 29 de milioane de euro, debitul pe care l-a acumulat societatea cît a fost administrată de către Copos. Judecătorul aprobă acest plan şi urmează trei ani de insolvenţă sau respinge intenţiile vişiniilor şi pronunţă falimentul.

Craiova e într-o situaţie asemănătoare. Doar că echipa lui Mititelu nici nu se mai prezintă la meciuri şi va fi exclusă din liga a doua, spre deosebire de Rapid, care mai speră să promoveze. "Leii" din Bănie au datorii în jurul a 5 milioane de euro, iar sursele de venit cu care sperau să convingă judecătorul dispar şi ele o dată cu eliminarea formaţiei din competiţie şi pierderea lotului de jucători. Cazul Ştiinţei va fi judecat miercuri, la Tribunalul Braşov.


"Mă gîndesc să mă implic la Rapid, să salvăm clubul, dacă va fi aprobat planul de reorganizare. Dacă nu, o să mă interesez, să vedem ce putem face mai departe"
Marian Iancu, fost patron al Timişoarei

"Dacă n-o să ne fie acceptat planul, asta e, n-avem ce face, o vom lua de jos. Nu voi fuziuna niciodată cu CS U!"
Adrian Mititelu, patron FC U Craiova


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.