Nationala

Răscoala lui Didi » Prodan e ameninţat cu demiterea după ce a afirmat că a plătit prime juniorilor din propriul buzunar

Articol de Răzvan Luţac, Sebastian Culea  —  marți, 01 aprilie 2014

Publicat vineri, mesajul şefului delegaţiei României la turneul de elită U17 din Scoţia, de la finele lui martie, a produs vîlvă la Casa Fotbalului. Federaţia nu are o poziţie oficială, iar fostul internaţional spune că "este în continuare la FRF".

Săptămîna trecută, România U17 a încercat calificarea la turneul final al CE 2014. Fiindcă turneul s-a disputat în Scoţia, puştii urmau să primească o diurnă zilnică, după cum promisese preşedintele Răzvan Burleanu.

Cum în presă a ajuns informaţia că juniorii nu au încasat banii, Didi Prodan, şef al delegaţiei şi directorul sportiv al Federaţiei, a remis o scrisoare deschisă, publicată vineri.

Iată un fragment prin care confirmă problemele:
"Eu, în calitate de conducător al delegaţiei naţionale Under 17 la Turul de Elită din Scoţia am ridicat la plecarea din România diurnele delegaţiei. Staff tehnic şi administrativ. Am întrebat dacă jucătorii au diurnă de nu mai puţin de trei ori şi de fiecare dată am primit răspuns negativ. La sosirea în Scoţia însă, fotbaliştii au deschis această discuţie şi mi-au relatat faptul că la întîlnirea avută cu şefii FRF la Mogoşoaia li s-a promis că vor beneficia de o sumă modică pentru această deplasare. Am hotărît de comun acord cu antrenorul lor, Costel Gîlcă, să rezolvăm problema şi le-am onorat promisiunile făcute (nu de mine personal) în ţară"

Scrisoarea era încheiată cu un mesaj dur la adresa noii echipe FRF: "Dacă această polemică inutilă reprezintă unul dintre primele semne ale schimbării în "guvernanţa" fotbalului românesc, eu unul am puterea să mă ridic şi să spun: "Nu, mersi! Sîntem pe un drum greşit!".

"Nu comentăm"
Contactaţi ieri, oficialii Federaţiei au declarat că nu au o poziţie oficială referitoare la declaraţiile făcute de Daniel Prodan. Însă surse din cadrul FRF spun că Prodan ar putea fi demis după ce momentul scoţian a ieşit în presă. "Fostul internaţional face parte din garda veche a Federaţiei, declaraţiile sale îi vor aduce despărţirea de Casa Fotbalului!", au spus sursele Gazetei.

"N-aplec urechea la toate zvonurile!"
Gazeta l-a sunat ieri şi pe Prodan, pentru o poziţie referitoare la scenariile care îl dau ca şi plecat din FRF. Didi a ţinut să-i avertizeze pe cei ce-i pregătesc debarcarea: "Duminică spre luni noapte m-am întors din Scoţia şi sînt în continuare la FRF. Cum să te dea afară cînd tu eşti în deplasare?! Nu pot să pricep. Nu s-a întîlnit nimeni «face to face» cu mine să-mi spună ceva. Nu aplec urechea la toate zvonurile. Prodan se dedică în totalitate fotbalului pentru că datorită fotbalului este om. Prodan vrea binele fotbalului!".

3 e locul pe care l-a ocupat România U17 la turneul de calificare din Scoţia, unde Prodan a fost şeful delegaţiei: "tricolorii" au ratat accesul la Euro 2014

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.