Liga 1

Tu ne povesteşti cea mai frumoasă amintire legată de Marius Lăcătuş, noi o publicăm în ziar de ziua lui

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 aprilie 2014

Marius Lăcătuş împlineşte sîmbătă, 5 aprilie, 50 de ani.

Fostul căpitan şi antrenor al Stelei este un simbol pentru fanii roş-albaştri, şi un exemplu pentru jucătorii români, fiind cel mai de succes fotbalist.

GSP.RO vă invită să istorisiţi cea mai frumoasă amintire legată de Marius Lăcătuş. Noi vom selecta cele mai frumoase poveşti şi le vom publica în ziarul de sîmbătă.

Marius Lăcătuş a jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion din 24 cucerite în 66 de ani de "militari", 7 Cupe al României din cele 20 pe care le au în palmares steliştii.

În plus, cel supranumit "Fiara" are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştrii, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci cînd a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev. 

În afara carierei de jucător, Lăcătuş are şi trei mandate de antrenor pe banca Stelei, dar fără să cucerească nici un trofeu. Cel mai aproape a fost în 2008, cînd a ratat titlul la doar un punct distanţă faţă de CFR Cluj.

Care e amintirea cea mai dragă pe care o ai despre Marius Lăcătuş?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.