Nationala

Ghinionul lui Flavius Stoican, norocul lui Cristi Chivu » Cum a ajuns fostul căpitan al naţionalei la Ajax

Foto: ANP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 aprilie 2014

Înainte să fie nevoit să se retragă din cauza accidentărilor, Cristi Chivu a avut parte şi de noroc, avînd şi şansă în momentul în care a fost transferat de Ajax Amsterdam.


Valentin Ciucur, coleg cu Chivu la CSM Reşiţa şi Universitatea Craiova, povesteşte episodul transferului la Ajax al fostului căpitan al naţionalei. "Lăncierii" nu ştiau nimic de fundaşul oltenilor, avînd trimişi la meci pentru a-l urmări pe Flavius Stoican.

"În 1999, scouterii de la Ajax veniseră pentru Stoican, la un meci Astra Ploieşti - U Craiova 2-2. S-a jucat pe ploaie, era mocirlă, iar lui Flavius nu i-a ieşit.

În schimb, a impresionat Chivu: a băgat «materiale», avea şi tehnică, viziune, i-a cucerit pe «lăncieri». Se poate spune că a ajuns la Ajax din întîmplare. El a avut noroc în viaţă! Eu, în 2000, trebuia să merg în Arabia Saudită. Am făcut accident de maşină, am fost şi în comă. Adio", a spus Valentin Ciucur, conform Libertatea.

Chivu a semnat cu Ajax în 1999, la numai 19 ani, unde a ajuns în scurt timp căpitanul unei echipe cu jucători ca Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder sau Zlatan Ibrahimovici.



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.