Stranieri

Mutu much money! » "Briliantul" a fost atacantul pentru golurile căruia Chelsea a plătit cel mai mult în "Era Abramovici"

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Într-un moment cînd Mourinho vrea să se despartă de Fernando Torres, Daily Mail a realizat un top al celor mai neinspirate investiţii făcute în 11 ani de patronul miliardar rus


"Fotbalul înseamnă goluri, dar asta e o treabă pentru atacanţi. Atacanţi adevăraţi, pe care eu nu-i am". Acestea au fost cuvintele lui Mourinho după eşecul dramatic de la Paris, 1-3 în turul "sferturilor" Ligii Campionilor. Se referea mai ales la Fernando Torres, el e primul pe lista neagră a managerului lui Chelsea pentru la vară. Chiar dacă spaniolul, plătit cu un salariu anual brut de 9,1 milioane de lire (11 milioane de euro), cere 10 milioane pentru rezilierea contractului.

Plecînd de la situaţia lui Torres, Daily Mail a făcut rapid un top al celor mai scumpi şi nerentabili atacanţi achiziţionaţi de Roman Abramovici în 11 ani ca patron al lui Chelsea.

Afacerea cea mai neinspirată a miliardarului rus? Adrian Mutu! Cumpărat cu 15,8 milioane de lire (22,5 milioane de euro) în 2003 - printre primele transferuri realizate de Abramovici -, actualul căpitan de la Petrolul a marcat 10 goluri în 38 de meciuri. Fiecare reuşită în tricoul albastru costînd clubul londonez aproape 1,6 milioane de lire (1,9 milioane de euro) înainte de a fi depistat pozitiv la cocaină şi concediat pe 29 octombrie 2004.

0 trofee a cucerit Adrian Mutu la Chelsea în sezonul 2003-2004

0,26 a fost media de goluri pe meci realizată de Mutu la Londra în toate competiţiile

6 goluri şi 8 pase decisive a reuşit Mutu în 2003-2004 la Chelsea în Premier League (25 de meciuri)





Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.