Campionate

"Catedrala" premierului » Şeful Guvernului maghiar construieşte un stadion de 17 milioane de dolari în satul său, Felcsut

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Puternicul Orban, care va cîştiga, probabil, astăzi alegerile legislative alături de partidul său, Fidesz, va avea o arenă de 4.000 de locuri într-un sat cu 1.800 de locuitori, dezvăluie New York Times


Viktor Orban, 50 de ani, este prim-ministrul Ungariei din 2010. Un premier cu mînă de fier, temut de rivali, dar foarte controversat şi contestat în Occident, dat ca mare favorit împreună cu partidul său conservator Fidesz la alegerile legislative maghiare de azi, mai face o extravaganţă.

Cotidianul american New York Times a deconspirat ultimul secret al lui Orban. Politicianul maghiar, care joacă fotbal de cîte ori are ocazia, construieşte un stadion modern, de 17 milioane de dolari (12,5 milioane de euro), în satul său, Felcsut, situat la 38 km vest de Budapesta.

Felcsut, numit de liderul socialist Gordon Bajnal "capitala Orbanistanului", are doar 1.800 de locuitori, dar va avea o arenă de 4.000 de locuri. Ridicată la doi paşi de vila premierului. "Tot satul lucrează aici. E ca o catedrală", a afirmat un muncitor.

Orban, "care a modificat Constituţia şi a acceptat un cod fiscal ce scuteşte de taxe investiţiile din sport" (NY Times), a oferit proiectul arenei "Ferenc Puskas" unui fost prieten: "Lorinc Meszaros, chiar primarul din Felcsut, a început ca instalator şi e acum unul dintre bogaţii Ungariei. A cărui companie de construcţii a primit numeroase contracte de la stat".


47 la sută are Fidesz, partidul lui Orban, la intenţiile de vot ale populaţiei înaintea alegerilor legislative de azi din Ungaria

"Parcă e Disneyland. Cînd eşti copil, visezi să ai Disneyland în grădină şi să te poţi distra în fiecare zi. Acum, visul devine realitate"
Gordon Bajnal, fost premier socialist maghiar (2009-2010)

"Să faci o asemenea arenă într-un sat atît de mic că dispare cît ai clipi, iată o extravaganţă ce demonstrează puterea lui Orban într-un moment dificil pentru economia ţării"
New York Times, cotidian american


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.