Liga 1

VIDEO Au ars gazul cu folos » Ploieştenii şi-au securizat locul pe podium după 2-0 cu Gaz Metan

Chiar dacă n-a marcat, Teixeira a fost MVP-ul partidei de aseară, cu cele două assisturi oferite colegilor

Articol de Ionel Luţan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Lucescu jr. a spart gheaţa şi a cîştigat primul meci pe banca prahovenilor. După cinci remize consecutive pe banca Petrolului, Răzvan Lucescu ţintea primul succes de la revenirea în România, motiv pentru care şi-a montat la maximum elevii.

Ploieştenii au controlat jocul de la primul fluier, pasele au curs bine, iar Teixeira şi-a asumat din start rolul de play-maker. Portughezul a driblat şi a căutat în dese rînduri pasa decisivă, dar defensiva medieşenilor, bine organizată de Dulca, un fost stoper de meserie, n-a cedat uşor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

După doar 5 minute, Camara s-a trezit cu mingea la picior în interiorul careului, însă a şutat slab. Apoi, Hoban şi-a încercat norocul de la distanţă, din lovitură liberă, mingea trecînd puţin alături (10). Teixeira a părăsit locul de la creaţie şi a ajuns la finalizare, dar Pleşca l-a blocat cu un reflex bun (14).

Replica oaspeţilor a venit dintr-o fază fixă, cînd Frăsinescu a trimis cu capul puţin peste poartă (20). Şi a ieşit la rampă spanionul Albin. Mai întîi a reluat centrarea lui Walter pe lîngă (26), apoi n-a mai ratat ţinta. Teixeira a executat o lovitură liberă şi fotbalistul care a marcat şi-n poarta Realului în cariera lui a trimis din cădere la colţul lung (36): 1-0! Pînă la pauză, Albin a mai irosit o şansă, lovitura lui de cap ocolind puţin poarta lui Pleşca (45).

Mustivar, înger şi demon
Partea a doua a început cu o ocazie în dreptul Gazului. Acelaşi Frăsinescu a mai trimis un "cap" periculos, mingea s-a dus pe centrul porţii şi Pecanha a reţinut. Dincolo, Walter a irosit şi el o şansă bună, Pleşca respingînd în corner. A executat Walter, scurt la Teixeira, iar lusitanul a mai oferit un assist, de data aceasta lui Mustivar (60). 2-0, Petrolul simţea iarăşi miros de victorie după mai bine de o lună de zile!

Nici n-a terminat bine să se bucure, că Mustivar a văzut al doilea "galben" pentru că şi-a pus tricoul pe cap. Astfel, Petrolul trebuia să mai reziste în avantaj încă o jumătate de oră, aflîndu-se în inferioritate. Nici o problemă! Răzvan ştie să se apere, mai greu e să dea gol!

Dulca l-a aruncat pe teren pe Bawab, iar oaspeţii au început să atace cu mai mult curaj. Ciprian Petre l-a încercat pe Pecanha cu un şut bun din lovitură liberă (63), dar cam atît! Lucescu a închis culoarele spre poarta Petrolului cu o precizie elveţiană şi ardelenii n-au izbutit să le dea măcar emoţii gazdelor. Ba chiar, în final, Tamuz putea marca şi el, dacă Pleşca nu se opunea.

S-a terminat 2-0, "lupii" pot urla de fericire după o pauză de o lună şi 10 zile! Precedentul succes fusese pe 2 martie, tot acasă, cu Oţelul, pe care a învins-o cu acelaşi scor.

Mustivar ratează Cupa
Răzvan Lucescu l-a pierdut pe Sonny Mustivar pentru returul cu Astra, din Cupa României. Mijlocaşul care aseară, în absenţa lui Geraldo, a purtat şi banderola de căpitan, a fost eliminat de arbitrul Robert Dumitru, imediat după golul reuşit în minutul 60. Petrolistul a ales să se bucure punîndu-şi tricoul pe cap, iar "centralul" i-a acordat cel de-al doilea "galben" şi l-a trimis la vestiare. "Decizia a fost corectă, aşa scrie în regulament", a spus Ion Crăciunescu la emisiunea Fotbal Club de la DigiSport.

"Noi mereu am jucat bine, dar n-am reuşit să cîştigăm. Era frustrant să remizăm de fiecare dată. Acum am spart ghinionul. Ne lipseşte Mutu pe teren, sperăm să fie apt cît mai repede" (Sonny Mustivar, mijlocaş Petrolul)

"Petrolul e de nerecunoscut faţă de echipa de anul trecut. Nu mi s-a părut că a fost mai bună decît noi. Am primit două goluri din faze fixe. Sîntem obligaţi să cîştigăm cu Oţelul" (Cristian Dulca, antrenor Gaz Metan)

"N-am fost nici un moment îngrijorat. Cînd am venit, mă aşteptam să fie o perioadă mai grea şi am depăşit-o fără înfrîngere. Totul se face cu linişte şi răbdare. Au fost unii care au exagerat, atîta tot!" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

"Am făcut un meci bun, chiar dacă nu am avut multe ocazii. Adversarul s-a închis bine, însă pînă la urmă am înscris. Am luat trei puncte importante. Mă îngrijorează că evoluăm des în inferioritate" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.