Campionate

Tîrîş în finală » Arsenal a avut nevoie de penalty-uri pentru a trece de Wigan, 4-2

Înger și demon, Mertesacker egalează din alunecare și trimite meciul în prelungiri // Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Condusă cu 1-0, trupa lui Wenger a eliminat dramatic deţinătoarea trofeului, aflată pe locul 5 în liga secundă, portarul Fabianski apărînd două lovituri de departajare.

Wenger a supravieţuit thrillerului de ieri, pe Wembley, unde Arsenal a trecut dramatic de Wigan, chiar deţinătoarea Cupei Angliei, 1-1 şi 4-2 la penaltyuri. Iar "tunarii" visează la primul trofeu după nouă ani.

Dar cît s-au chinuit cu divizionara secundă! În prima repriză, Carson a parat în două rînduri în faţa lui Sanogo, mai ales cînd francezul scăpase spre gol! Şi Podolski a ameninţat ţinta dintr-o lovitură liberă. Wigan? S-a apărat disciplinat şi a sperat să repete pe contraatac minunea cu Man. City din "sferturi".

Şansa a fost Mertesacker: tackling neglijent în careu la slalomul lui McManaman şi penalty fructificat de Jordi Gomez (63). Visul a durat 20 de minute. După bara lui Sagna şi balonul scos de pe linie de Crainey, Mertesacker şi-a reparat gafa, egalînd cu capul: 1-1.

În prelungiri Oxlade-Chamberlain a lovit vinclul, aşa că s-a ajuns la loviturile de departajare. Fabianski a scos de două ori, oferind viza pentru finala de pe 17 mai.

0 victorii are Arsenal în 3 meciuri pe noul Wembley. Precedentele au fost eşecuri cu 2-1, semifinala Cupei Angliei cu Chelsea, în 2009, şi finala Cupei Ligii cu Birmingham, în 2011

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.