Diverse

Preşedintele Comitetului Olimpic Român, Octavian Morariu, şi-a dat demisia: "Ar fi fost o lipsă de moralitate şi deontologie să rămîn"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 15 April 2014

Preşedintele Comitetului Olimpic Român, Octavian Morariu, şi-a dat demisia, informează Realitatea TV.UPDATE 14:00 Octavian Morariu a explicat într-o conferinţă de presă motivele demisiei:

"Sînt zece ani de cînd conduc acest for şi cred că în această perioadă am fost un preşedinte dedicat. Consider că evoluţia COSR a fost vizibilă în toţi aceşti ani, în care am încercat cu încăpăţînare să apăr valorile olimpismului. Avînd în vedere însă şi celelalte activităţi ale mele din cadrul CIO şi Asociaţiei Europene de Rugby, precum şi celelalte, constat o supraîncărcare a activităţilor mele.

Nu sînt ahtiat după funcţii şi din respect pentru cei din jur şi pentru familia mea, am hotărît să mă retrag din funcţia de preşedinte al COSR. Decizia nu a fost uşoară, a fost una de moralitate şi normalitate, în acelaşi timp. Toate activităţile mele nu-mi mai permit să fiu atent sută la sută la ce se întîmplă la COSR. Aici trebuie să fie cineva care să se ocupe zi de zi de această activitate. Ar fi fost din partea mea o lipsă de moralitate şi deontologie ca să continui".

 

UPDATE 12:15 Surse GSP informează că şedinţa Comitetului Executiv e încă în desfăşurare, iar demisia lui Morariu se află la punctul 3 pe ordinea de zi. În cazul în care aceasta va fi aprobată, favorit să-i ia locul lui Morariu este vicepreşedintele Alin Petrache.

-----------

Aflat în funcţie de 10 ani, Morariu ar fi renunţat la poziţia sa pentru că e ocupat cu celelate fucţii pe care le deţine, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby.

Potrivit sursei citate, printre cei care vor candida pentru postul de preşedinte al Comitetului Olimpic ar fi Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby şi fostul tenismen, Dinu Pescariu.

Vom reveni cu amănunte.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.