Nationala

VIDEO 31 de ani de la victoria istorică în faţa Italiei » Dino Zoff: "Ne-a fost ruşine!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 16 aprilie 2014

Astăzi se împlinesc 31 de ani de la succesul senzaţional al României în faţa Italiei, 1-0, formaţie care cîştigase titlul mondial cu mai puţin de un an înainte de confruntarea de la Bucureşti.

În preliminariile pentru Campionatul European din 1984, România a obţinut o victorie memorabilă în faţa Italiei, scor 1-0, obţinînd prima calificare din istorie la un turneu european. Unicul gol al partidei de atunci a fost marcat de Ladislau Boloni cu un şut puternic pe jos de la 25 de metri.

Dino Zoff, portarul şi căpitanul Italiei de atunci, a vorbit despre înfrîngerea suferită de Squadra Azzurra la Bucureşti. "În primul rînd, trebuie spus că a fost un meci echilibrat. Ambele echipe au jucat bine atunci. Rămîn la părerea că, după aspectul jocului, ar fi trebuit să fie 0-0. A existat însă aceea lovitură liberă executată de Boloni şi meciul s-a rupt în două.

Ne-a durut mult. A fost mare dezamăgire în acea seară. Eram campioni mondiali şi ratam calificarea la Campionatul European. Ne-a fost mare ruşine. Nu vreau să vă spun cum am fost primiţi acasă şi ce a trebuit să suportăm. Mă enervează şi acum acel eşec. Poate de aceea am şi spus că trebuia să se termine egal. Nu aşa mi-aş fi dorit finalul carierei. Voi vă bucuraţi mereu când vă aduceţi aminte de acel meci, noi nu", a spus Dino Zoff pentru frf.ro.


ROMÂNIA - ITALIA 1-0
Stadion: ”23 August”. Spectatori: 80.000
Marcator: Bölöni (24)
Arbitri: Michel Vautrot, René Lopez şi Joël Quiniou (toţi Franţa)
A marcat: Boloni (24)
ROMÂNIA: Moraru - Rednic, Iorgulescu, Ştefănescu (cpt.), Ungureanu - Augustin (70 Andone), Bölöni, Klein, Balaci - Geolgău (87 Cîrţu), Cămătaru
Antrenor: Mircea Lucescu
ITALIA: Zoff (cpt.) - Gentile, Collovati, Scirea, Cabrini - Marini, Tardelli, Antognoni (57 Dossena) - Conti, P. Rossi, Bettega (70 Altobelli)
Antrenor: Enzo Bearzot


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.