Campionate

Salvaţi soldatul Leo! » Argentinienii dau vina pe Barcelona pentru scăderea de formă subită al lui Messi

Căderea Barcelonei a coincis cu dispariția din joc a lui Messi, aruncat în aer aici de doi adversari în derbyul catalan // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preluînd dictonul fostului preşedinte american J.F. Kennedy, ”nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci ce poţi face tu pentru ţară”, presa de la Buenos Aires caută explicaţiile crizei.

Argentinienii au intrat în panică. Messi e la pămînt cu doar două luni înaintea startului CM din Brazilia, după cele trei eşecuri la rînd suferite cu Barca într-o săptămînă. Fostul "Balon de Aur" pare un soldat rătăcit pe cîmpul de luptă între liniile inamicului. Şi părăsit de camarazi. "Să sperăm că se va salva", a titrat joi pe copertă cotidianul Ole, sugerînd că Leo a acordat prioritate turneului final în dauna Barcei.

Ziariştii merg pe teoria că echipa nu l-a ajutat deloc în clipele critice. "Există un dicton al lui Kennedy ce reprezintă perfect situaţia. Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci ce poţi face tu pentru ţară! Cînd a plecat Guardiola, Messi a luat Barca pe umeri, dar în octombrie corpul i-a zis «ajunge». Şi de-atunci a început să se gîndească la el, dacă n-a fost sprijinit de colegi", a acuzat Juan Pablos Varsky.

"M-a surprins şi sînt foarte îngrijorat. Atitudinea lui din ultimele meciuri nu a fost corectă. Se întîmplă ceva şi trebuie să fie grav", confirmă Pablo Giralt.

Acest sezon zbuciumat a contribuit din plin, pornind de la scandalul evaziunii fiscale şi terminînd cu accidentarea gravă care l-a ţinut pe margine două luni.

"Ceva grav se petrece cu Messi, niciodată nu l-am văzut atît de trist. Nu cred că se gîndeşte la bani ori la Mondial" (Juan Manuel Asensi, fost jucător Barcelona)

"Messi e apatic, nu mai are privirea aceea ucigaşă şi dă impresia că îi este indiferent dacă pierde sau cîştigă" (Pablo Giralt, ziarist Direct TV)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.