Tenis

FOTO Bravo, fetelor! Sorana Cîrstea aduce al treilea punct cu Serbia şi califică România în Grupa Mondială II

+34 Foto
România revine după 19 ani în Grupa Mondială II a Cupei Fed Foto: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 20 aprilie 2014

Week-end excelent pentru echipa de Cupa Fed a României, care a învins Serbia în play-off-ul pentru calificarea în Grupa Mondială II, scor 3-1!După 19 ani, România revine în Grupa Mondială II a Cupei Fed. Fetele noastre au reuşit să tranşeze play-off-ul cu Serbia după numai 4 meciuri şi au obţinut o victorie istorică pe zgura de la Arenele BNR. Totul a început sîmbătă cu un succes extraordinar al Soranei Cîrstea în faţa Anei Ivanovici, 3-6, 6-1, 6-2, şi a continuat astăzi, cu alte două succese memorabile.

A fost mai întîi rîndul Simonei Halep, care a avut de disputat două meciuri într-o singură zi. Vremea n-a ţinut ieri cu ea, meciul cu Bojana Jovanovski fiind oprit la scorul de 3-1. Cel mai bine clasată româncă, locul 5 WTA, a început însă a doua zi a play-off-ului în forţă, învingînd-o fără drept de apel pe sîrboaica. După un prim set tranşat rapid, Halep s-a desprins imediat şi în actul secund. Adversara ei a egalat pe final, 4-4, însă n-a putut face faţă jocului Simonei, care a închis meciul în următoarele două game-uri.

Halep a avut la dispoziţie o oră de pauză pînă la meciul cu Ana Ivanovici, însă oboseala şi-a spus cuvîntul. După un început bun, cînd a condus cu 3-2, Simona a pierdut 6 game-uri la rînd. A revenit în setul secund de două ori după ce Ivanovici se distanţase la 2-0 şi 5-4, însă s-a ajuns la tie-break. Mai norocoasă şi mai odihnită, sîrboaica s-a impus cu 7-2 şi a obţinut primul punct pentru echipa sa.

Sorana, din nou decisivă
A urmat al patrulea meci de simplu. Sorana Cîrstea a intrat încrezătoare pe teren în meciul cu Bojana Jovanovski, a cîştigat rapid primul set, 6-3, şi s-a distanţat imediat la 5-3 în actul secund. N-a reuşit să închidă însă meciul, a ratat două mingi de meci, iar adversara ei a revenit şi a dus setul în prelungiri. Sorana a servit din nou pentru a închide partida, însă şi de această dată sîrboaica a revenit, egalînd după 8-6 în tie-break.

Decisivul a fost însă la discreţia Soranei, care a beneficiat din nou de mingi de meci la 5-3, chiar pe serviciul Bojanei Jovanovski. Abia la a şasea încercare, Cîrstea a închis meciul şi a asigurat revenirea României între primele 16 echipe ale tenisului feminin.

Rezultatele play-off-ului
Sorana Cîrstea - Ana Ivanovici 3-6, 6-1, 6-2
Simona Halep - Bojana Jovanovski 6-2, 6-4
Simona Halep - Ana Ivanovici 3-6, 6-7(2)
Sorana Cîrstea - Bojana Jovanovski 6-3 6-7(7) 6-3
Irina Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksici/Nina Stojanovici

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.