Liga 1

Ricardo Cadu, pedepsit după meciul cu Ceahlăul » Vasile Miriuţă ia măsuri: "E mîna mea dreaptă, dar n-am ce să-i fac!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 20 aprilie 2014

Probleme pentru Ricardo Cadu la finalul meciului cu Ceahlăul. Chiar dacă CFR Cluj s-a impus cu 2-0, Vasile Miriuţă a decis să îl pedepsească pe căpitanul "feroviarilor".

În primul minut al prelungirilor la partida de ieri, Cînu l-a faultat în careu pe Negruţ, iar arbitrul a dictat penalty. Cadu a confiscat mingea, însă, la fel ca la meciul cu Corona, a ratat. Deşi era fericit că echipa sa a obţinut prima victorie pe teren propriu cu el pe bancă, Miriuţă a decis să-l pedepsească pe Cadu. "Ricardo este mîna mea dreaptă, liderul din vestiar, dar o să-l cert pentru că a ratat acest penalty şi o să pun pe altcineva să execute de acum înainte", a spus tehnicianul la DigiSport.

Decisiv la trofee
Cadu este un adevărat specialist al loviturilor de pedeapsă. De la venirea în campionatul României, portughezul s-a remarcat şi prin transformarea unor penalty-uri care s-au dovedit a fi decisive! În 2007/08 acesta a punctat de la punctul cu var în ultima etapă, în partida cîştigată de CFR pe terenul rivalei U, golul aducîndu-le "vişiniilor" primul titlu.

Şi al 2-lea titlu a fost decis de un penalty transformat de căpitanul clujenilor, la Craiova, în etapa a 33-a, reuşita sa stabilind scorul final, 3-2 pentru ceferişti. La fel s-a întîmplat şi în 2011/12, an cînd Cadu a punctat de la 11 m în poarta apărată de Bornescu, în rejucarea derby-ului cu rivala din oraş. Atunci a înscris golul de 3-2, gol care a închis tabela şi a dus pentru a 3-a oară titlul în Gruia.

Penalty-urile ratate de Cadu în Liga 1:
2007/08 cu Gloria Buzău
2010/11 cu Gloria Bistriţa
2011/12 cu FC Braşov
2012/13 cu Petrolul şi Vaslui
2013/14 cu Corona şi Ceahlăul

19 goluri din cele 27 marcate de Ricardo Cadu în Liga 1 au fost din penalty

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.