Liga 1

Mai are vreo şansă să scape? » Ce urmează pentru FC Vaslui după ce nu a primit licenţa la prima instanţă

Unii jucători vasluieni sînt neplătiți din octombrie anul trecut

Articol de George Chiriac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Galben-verzii nu au demonstrat plata datoriilor către jucători pînă marţi noaptea şi nu au primit licenţa la prima instanţă. Nici dosarul Oţelului n-a fost în regulă.

Vasluienii trebuia să achite datoria de jumătate de milion de euro către jucători pînă ieri, la ora 00:00, însă la Comisie nu a ajuns nici un document care să demonstreze acest lucru, dar nici o hîrtie semnată de jucători prin care aceştia să accepte ca banii să fie plătiţi la o altă dată. Drept urmare, clubul patronat acum Ciprian Damian nu a primit licenţa pentru viitorul sezon de Liga 1!

Ce şanse mai au "plăieşii" să se salveze? Dacă apelul lor nu va fi acceptat, pe 25 aprilie urmînd a primi un răspuns definitiv, pot merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care trebuie să se pronunţe pînă cel tîrziu pe 25 mai. Totuşi, e puţin probabil ca forul de la Lausanne să le dea dreptate galben-verzilor, cîtă vreme elevii lui Ciobotariu nu primesc măcar o parte din datorii.

Un alt club de primă divizie aflat în "ofsaid" în acest moment e Oţelul. Şefii gălăţeni au plătit salariul de pe decembrie 2013, condiţie esenţială de îndeplinit pentru a spera la licenţă, însă în dosarul depus s-au descoperit unele nereguli care trebuie corectate urgent. Surse autorizate susţin că fosta campioană ar putea primi dreptul de a evolua în L1 şi la anul la apel.

"Nu e normal ca o echipă de valoarea Vasluiului să dispară, sper ca omul care se ocupă acum de club să rezolve cumva situaţia. Cum?! Simplu, să achite restanţele! Dacă nu are cu ce..." (Adrian Porumboiu, ex-finanţator FC Vaslui)

"Vasluiul are probleme foarte, foarte mari. Mai e un club în aceeaşi situaţie, dar nu vreau să îi dau numele. Nu e nimic de rîs, ştiu ce greu i-a fost patronului nostru să vină cu bani de acasă pentru a rezolva situaţia" (Constantin Zotta, preşedinte FC Braşov)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.