Liga 1

Echipele-meteoriţi, atacate de Octavian Marin: ”Să ne bucure retrogradarea Vasluiului!”

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 24 aprilie 2014

Preşedintele Asociaţiei Agenţilor de Jucători - Fotbal, Octavian Marin, a făcut o analiză dură situaţiei de la FC Vaslui


El a declarat pentru gsp.ro: "Ar trebui să ne bucure retrogradarea acestei echipe. Atunci cînd un club nu reuşeşte să-şi mai plătească jucătorii, ar trebui retrogradat fără nici o remuşcare. Drepturile de televizare reprezintă principala sursă de finanţare pentru România. Doar cîteva echipe reuşesc să atragă bani de la sponsori. Veniturile din vînzarea biletelor sau a materialelor promoţionale cu însemnele cluburilor sînt irelevante pentru formaţiile româneşti. Bugetele ar trebui să se încadreze undeva între un milion şi 5 milioane de euro. Din păcate, pentru multe grupări, principalul duşman a devenit chiar finanţatorul".


Laude pentru echipa lui Wesley şi Sînmărtean

Iar agentul FIFA a detaliat: "Vasluiul este, poate, cel mai bun exemplu în acest sens. Echipa cu Adailton, Wesley şi Sînmărtean a fost, probabil, cea mai frumoasă echipă a ultimilor ani. A fost orgoliul lui Adrian Porumboiu care a inventat o echipă din nimic pentru a o lăsa astăzi să se întoarcă spre nimic. Majoritatea formaţiilor din prima ligă au datorii către finanţator. În România, pînă acum, a fost respectat doar finanţatorul care a venit cu bani de acasă. Fotbalul va avea continuitate doar atunci cînd va fi finanţat din surse proprii".

"Meteoriţi": Urziceniul, Chiajna, Astra
Octavian Marin este pentru implementarea "fair-play-ului financiar" iniţiat de FIFA: "Echipe cu suporteri precum Universitatea Craiova, Poli Timişoara, Farul Constanţa, Poli Iaşi, UTA, FC Argeş sau Rapid se vor desfiinţa sau vor trăi de azi pe mîine. În locul lor, vom avea "meteoriţi" precum Unirea Urziceni, CS Otopeni, Concordia Chiajna, Săgeata Năvodari, Victoria Brăneşti sau … Astra Giurgiu".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.