Handbal

Finala din semifinale » HCM Baia Mare şi Corona Braşov se vor duela sîmbătă pentru un loc în ultimul act

Andreea Pricopi a pierdut sezonul trecut finala cu Baia Mare, 26-33 Foto: Alex Nicodim

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fără capi de serie la tragerea la sorţi, principalele favorite la cîştigarea trofeului, HCM Baia Mare, respectiv Corona Braşov, au nimerit pe aceeaşi parte a tabloului. Cele mai bune echipe ale momentului sînt favorite şi la disputarea finalei campionatului.HCM Baia Mare a trecut de HCM Rm. Vîlcea, în "optimi" cu 33-27, pentru ca ieri să învingă la scor pe HC Zalău, 31-21. Liderul Ligii Naţionale a început cum nu se putea mai bine şi a condus cu 9-0 în minutul 15! Fără Gheorghe Tadici pe bancă, suspendat pentru trei etape, Zalăul şi-a pierdut parcă busola. Şi-a revenit însă, după ce soţia selecţionerului, Elena Tadici, care a preluat sarcina de "principal", a cerut time-out. De la 0-9 s-a ajuns la un incredibil 11-12 în minutul 27! În partea a doua însă, Baia Mare a ridicat tempoul, şi în ciuda faptului că antrenorul Costică Buceschi a scos titularele din teren, a cîştigat la pas, 31-21.

Emoţii uriaşe

După ce a trecut de CSM Bucureşti, 30-25, Braşovul s-a chinuit crunt cu CSM Ploieşti, echipa prahoveană ajunsă în "sferturi" după executarea loviturilor de la 7 metri cu divizionara secundă Mureşul Tg. Mureş! Formaţia lui Dumitru Muşi, în care au strălucit Curtean, Zamfirescu şi Anghelina, a condus cu patru goluri în prima repriză. În partea a doua, a ieşit din nou în evidenţă căpitanul naţionalei României, Aurelia Brădeanu. După cele 14 goluri în poarta CSM-ului bucureştean, Brădeanu a marcat de alte 11 ori cu Ploieştiul. Fără portarul Ana Maria Mîrcă, Braşovul nu ar fi cîştigat însă. Deşi accidentată, Mîrcă a parat cinci situaţii de unu la unu, inclusiv o aruncare de la 7 metri, pe finalul meciului, şi a securizat victoria Braşovului, 30-28!

Baia Mare-Corona, reeditarea finalei Cupei României, de anul trecut, se va juca acum în semifinale, sîmbătă, de la ora 11:00, la Tîrgovişte.

Rezultate "sferturi"
HCM Baia Mare-HC Zalău 31-21
Corona Braşov-CSM Ploieşti 30-28
HCM Roman-Ştiinţa Bucureşti 31-17
SCM Craiova-U Jolidon Cluj 25-23

Craiova merge în cupe
SCM Craiova a salvat ieri sezonul dezastruos făcut pînă acum după ce a trecut în "sferturi" de U Jolidon Cluj, 25-23. Pe locul 10 în campionat, oltencele şi-au schimbat antrenorul, fiind adus Aurelian Roşca, fostul secund de la Oltchim. Cu infuzia de moral asigurată, Craiova a început senzaţional: 10-2! Clujul a revenit, dar a trebuit să alerge permanent în spatele adversarului pe care nu l-a ajuns niciodată. Craiova are acum asigurată participarea în cupele europene după ce celelalte semifinaliste sînt sigure de locul în Europa după meciurile din campionat.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.