Tenis

FOTO Lukas Rosol l-a învins în sferturi pe Gilles Simon în duelul ultimilor cîştigători ai BRD Năstase-Ţiriac Trophy

+10 Foto
Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 aprilie 2014

Gilles Simon spera să cîştige în acest an cel de-al patrulea trofeu la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, însă Lukas Rosol i-a dat planurile peste cap.

Deţinătorul trofeului l-a învins pe francez, scor 7-6(2), 6-2 şi continuă cursa pentru apărarea titlului cucerit anul trecut la Bucureşti. Înfruntarea dintre ultimii doi cîştigători ai turneului a fost una extrem de spectaculoasă şi a făcut deliciul publicului prezent pe Arena Centrală.

Rosol a debutat cu un break şi s-a distanţat rapid la 4-1. A urmat urmat însă revenirea francezului. S-a ajuns în tie-break după cîteva game-uri în care s-au cîştigat mai multe puncte pe serviciul adversarului. În prelungiri, cehul n-a tremurat deloc şi a reuşit să cîştige 6 puncte consecutive, iar mai apoi şi setul.

Confruntarea a fost mai echilibrată faţă de cea din 2013, cînd Rosol s-a impus cu 6-2, 6-3. Ploaia avea însă să întrerupă timp de 15 minute setul secund la scorul de 2-1 pentru ceh. Pauza l-a scos din ritm pe Simon, care n-a mai reuşit să cîştige decît un game pînă la finalul meciului.

Rosol, primul semifinalist la ediţia 2014 a turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy, va juca în turul următor cu învingătorul din meciul Denis Istomin (Uzbekistan) - Robin Haase (Olanda).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.