Liga 1

Flavius Stoican impresionat de congresul UEFA pentru antrenori: ”Anumite idei s-au adeverit şi-n meci”

Flavius Stoican

Articol de Eduard Apostol  —  vineri, 25 aprilie 2014

Antrenorul dinamovist Flavius Stoican a participat alături de alţi 30 de tehnicieni din România la un congres UEFA la Nyon, revenind astăzi în ţară. Şi a rămas impresionat de ceea ce a văzut acolo, timp de trei zile, la eveniment mai participînd, alături de români, antrenori din Croaţia, Danemarca şi Belarus. 

"Am avut lecţii teoretice şi practice, cu toţii ne-am prezentat foarte, foarte bine. Chiar dacă îmi place în mod deosebit Antonio Conte, antrenorul lui Juve, a trebuit să fac, alături de ceilalţi, o temă deosebită:

"Cum să surprindem noi echipa italiană din postura de tehnicieni ai Benficăi!". Ne-am strîns mai mulţi şi am pus cap la cap ideile ce-au fost prezentate: să fim atenţi la Pirlo, cum poate fi blocat el, în mod deosebit, să surprindem adversarul pe margini, să urce fundaşii laterali.

Acestea au fost cîteva idei, care s-au şi adeverit în rezultatul adevărat al meciului. Benfica a dat gol printr-un apărător, la o fază fixă, e vorba de Garay, iar reuşita victoriei a venit din banda dreaptă", a comentat dinamovistul.

"Ţin să mulţumesc, în mod deosebit, domnilor Apolzan şi Lupescu pentru că ne-au oferit posibilitatea de a participa la acest eveniment. Avem nevoie să învăţăm lucruri pozitive despre această meserie, să aflăm de tot felul de idei", a mai spus Stoican.â

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.