Tenis

GALERIE FOTO Hattrick! » Felicitări, Horia şi Jean-Julien! Tecău cîştigă pentru a treia oară titlul la BRD Năstase-Ţiriac Trophy!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 27 aprilie 2014

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, favoriţi numărul 1, s-au impus astăzi în finala turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy, după victoria cu polonezii Mariusz Fyrstenberg şi Marcin Matkowski, scor 6-4, 6-4. Pentru Horia, acesta este cel de-al treilea trofeu consecutiv pe zgura de la Bucureşti.Dacă la turneul de simplu sîntem departe de a vedea un român ridicînd trofeul deasupra capului, la concursul de dublu cupa a fost "confiscată" de Tecău. De trei sezoane românul vine la Bucureşti, de fiecare dată cu alt partener, iar rezultatul e acelaşi. Publicul de la Arenele BNR i-a adoptat pe suedezul Robert Lindstedt şi pe bielorusul Max Mirnîi, acum a venit şi rîndul lui Jean-Julien Rojer.

Horia şi Jean sînt la început de drum, iar olandezul a trecut testul BRD Năstase-Ţiriac Trophy. A simţit pe pielea lui în semifinale ce impact au încurajările fanilor români, care i-au propulsat spre victorie, deşi Murray şi Peers au avut şi două mingi de meci.

La fel s-a întîmplat şi astăzi, doar că scenariul a fost ceva mai puţin dramatic. În faţa unei arene aproape pline, favoriţii numărul unui ai turneului i-au întîlnit pe Mariusz Fyrstenberg şi Marcin Matkowski, cîştigătorii din 2006 ai competiţiei, reviniţi în România în căutarea unui prim succes în 2014.

Partida a fost echilibrată la început, dar presiunea suporterilor şi-a spus cuvîntul. La 3-3, Horia şi Jean şi-au procurat primele mingi de break. Din a doua încercare, cei doi au obţinut break-ul care a făcut diferenţa în primul set, 6-4. Setul doi a fost aproape identic. Singura diferenţă a fost că break-ul a venit de la a treia minge. Din nou 6-4, iar Horia cîştigă al 19-lea trofeu din carieră, şi al treilea cu Rojer.

Povestea celor doi în tenis se anunţă una interesantă.

"Vă mulţumesc că aţi fost alături de noi la fiecare meci şi că aţi făcut o adevărată tradiţie să veniţi la acest turneu şi să ne încurajaţi"
Horia Tecău

23.500 de euro şi 250 de puncte ATP au primit Tecău şi Rojer pentru succesul de la Bucureşti

2012 - Horia Tecău şi Robert Lindstedt

2013 - Horia Tecău şi Max Mirnîi

2014 - Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.