Superreportaje

Povestea tulburătoare a lui Gheorghe Viscreanu » Fotbalist român care fugea de comunism, "recuperat" de securistul Constantin Anghelache

Reporterii GSP l-au descoperit pe Viscreanu în inima Madridului. FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 29 April 2014

Gazeta Sporturilor publică astăzi, în ediţia tipărită şi în Gazeta Digitală, un reportaj fascinant despre Gheorghe Viscreanu, loc 3 la CM de tineret '81 alături de Rednic, Gabor, Balint ori Andone, celebru pentru desele încercări de a părăsi România aflată sub comunism!

A fugit în Australia, a cerut azil politic, a fost întors în Bucureşti, după care a încercat iarăşi şi iarăşi să scape de regimul totalitar. Viscreanu mărturiseşte în Gazetă că "am fost un aventurier" şi că a vrut să fugă în ţări precum Australia, Germania, Spania sau Grecia! Tot el îşi aminteşte şi de un personaj din fotbalul românesc de perioadă comunistă, care încă se află în actualitate la Dinamo!

Viscreanu povesteşte în GSP cum Constantin Anghelache, actualul preşedinte la Dinamo, l-a preluat de pe aeroportul din Londra, cînd avionul a făcut escală la întoarcerea din Australia. Securistul Anghelache a fost cel desemnat de statul comunist pentru a-l convinge pe Viscereanu să se întoarcă în România, avînd titlul pompos de "şef al negociatorilor"!

Dezvăluirea lui Viscreanu vine la doar o săptămînă după ce hotnews.ro a prezentat activităţile maiorului de securitate Constantin Anghelache. Acesta a coordonat operaţiunea "Scandinavica", timiterea unei sume de bani în contul IKEA de la Banca de Comerţ Exterior a Germaniei de Est. Conform sursei citate, bossul dinamovist purta numele de cod "Eftimie Gelu".

Nu rata povestea integrală în Gazeta Digitală de astăzi!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.