Campionate

VIDEO Remiză amară, în prelungiri! Real Madrid - Valencia 2-2 şi echipa lui Ancelotti se depărtează de titlu

Articol de Vlad Nedelea  —  luni, 05 mai 2014

Real Madrid s-a îndepărtat de titlul de campioană în Spania, după 2-2 cu Valencia. Elevii lui Carlo Ancelotti nu au reuşit să profite de pasul greşit al lui Atletico, 0-2 cu Levante, şi al Barcelonei, 2-2 cu Getafe, şi au remizat  chiar pe Bernabeu.

VEZI AICI VIDEO!


BBC, inexistenţi timp de 45 de minute

Cu Bale, Benzema şi Cristiano Ronaldo într-o formă de nerecunoscut, Real Madrid nu s-a apropiat periculos de poarta lui Alves în primele 25 de minute. CR7 a ieşit la rampă abia în minutul 26, cînd şutul său a fost respins de la colţul scurt de brazilian.

Totuşi, prima ocazie a meciului a fost a Valenciei, cînd Parejo a trimis cu capul din centrul careului foarte periculos, dar Diego Lopez a respins în bară cu un reflex uluitor.

Mathieu, gol la ultima acţiune a primei reprize

Ceea ce puţini se aşteptau s-a întîmplat la ultima fază a jocului. Parejo a centrat din corner, iar Mathieu a pus capul la o minge care a trecut surprinzător prin toată apărarea Realului şi a deschis scorul.

Raphael Varane şi Diego Lopez şi-au reproşat unul altuia golul. Fundaşul nu a sărit pentru a respinge mingea, în timp ce portarul a rămas pe linia porţii, deşi avea suficient timp pentru a boxa.

Sergio Ramos, al 4-lea gol în ultimele 3 meciuri

Conduşi cu 1-0, madrilenii au ieşit mult mai concentraţi la joc în cea de-a doua repriză. Cristiano Ronaldo l-a încercat pe Alves în minutul 55 cu un voleu, dar portarul Valenciei a făcut minuni în acest joc.

Aceasta a fost ocazia care avea să anunţe golul madrilenilor. În minutul 59, Sergio Ramos a înscris cu capul după o recentrare a lui Cristiano Ronaldo de la colţul lung. Totul părea să capete traiectoria pe care toţi o vedeau înainte de joc.

"Liliecii" au revenit în 5 minute

Fără presiune, jucătorii Valenciei au arătat că nu au venit să fie carne de tun la Madrid. Fostul jucător al Realului, Dani Parejo, a înscris după o greşeală în lanţ a "galacticilor", cu un şut bine plasat de la 14-15 metri.

Real Madrid era nevoită să înscrie de 2 ori pentru a putea profita din plin de înfrîngerea lui Atletico Madrid pe terenul lui Levante.

Ciudat este însă cum o echipă care a pierdut joi calificarea în finala Europa League cu un gol primit în minutul 93 poate juca mult mai dezinvolt decît o formaţie care tocmai a zdrobit-o pe Bayern Munchen pe teren propriu.

Ronaldo, gol în minutul 93 cu o execuţie marca Ibrahimovici

Aşa cum era de aşteptat, după golul doi al "liliecilor", madrilenii s-au aruncat din nou în atac. Toate încercările elevilor lui Carlo Ancelotti au fost însă blocate fie de apărarea Valenciei, fie de Diego Alves, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon.

În cele din urmă, Real Madrid a reuşit să egaleze, în al 3-lea minut de prelungiri graţie unei reuşite superbe a lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a înscris cu o execuţie în stilul lui Zlatan Ibrahimovici, cu călcîiul, de la 7 metri, la capătul unei centrări de maestru a lui Di Maria.

A fost al 100-lea gol al lui Real Madrid în acest sezon şi al 31-lea al lui Ronaldo în acest sezon de La Liga.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.