Tenis

Corespondenţă de la Madrid » Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, adversari grei în următorul tur: întîlnire cu The Bryans

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sărbătoresc în stilul lor // Foto: Raed Krishan

Articol de Luminiţa Paul  —  joi, 08 mai 2014

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au jucat abia ieri în primul tur la Madrid, trecînd cu 6-3, 3-6, 10-7 de Fabio Fognini şi Santiago Gonzalez.

Au ajuns de săptămîna trecută în Spania, ar fi putut să joace chiar de duminică, dar au făcut-o doar ieri. De ce? "De cînd am văzut tabloul, am ştiut că avem de aşteptat. Fognini venea de la Munchen, unde a jucat finala de simplu, iar Gonzalez de la Oeiras, unde a cîştigat titlul la dublu", explică Horia Tecău.

Aşa că el şi Jean-Julien Rojer au intrat ieri pe Terenul 5 cu chef de joc, dar nepreaştiind la ce să se aştepte. "Îi mai întîlnisem, dar separat, nu împreună. Cu Fognini e dificil, e un jucător imprevizibil, are nişte execuţii incredibile, apoi e absent minute bune de pe teren". A rezultat un meci descris de Horia drept "dramatic" pe final, cîştigat cu 10-7 în supertie-break-ul decisiv.

Azi însă, contra următorilor adversari, fraţii Bob şi Mike Bryan, e nevoie de mai mult. "Să servim mai bine şi să jucăm bine punctele importante. Pentru că ei te forţează să tragi de tine, să-ţi impui un nivel înalt, să forţezi la rîndul tău. Se mişcă foarte bine, dau mereu senzaţia că sînt activi şi cum găsesc puţin spaţiu, te pedepsesc", explică Tecău tactica primilor jucători ai lumii. "Trebuie să fim calmi şi încrezători", a încheiat el.

Imediat după meci, Horia a stat minute bune şi a semnat autografe numeroşilor fani români care au venit la turneu şi care l-au susţinut şi din tribună. "Nu era colţ spre care să mă întorc şi în care să nu fie un steag tricolor!", a spus el.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.