Tenis

Andre Agassi face o declaraţie-surpriză » Jucătorul pe care îl vede drept cel mai bun din istoria tenisului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 08 mai 2014

Americanul Andre Agassi, a declarat, joi, într-un interviu acordat unei publicaţii din Singapore, că spaniolul Rafael Nadal este cel mai bun tenisman din istoria tenisului, înaintea elveţianului Roger Federer, care deţine recordul de 17 titluri de Grand Slam, informează AFP.

"Pentru mine Nadal este numărul unu, iar Federer numărul doi. Federer a condus timp de patru ani clasamentul ATP fără să aibă adversari pe măsură, se bătea cu Andy Roddick şi Lleyton Hewitt. Nadal este nevoit să lupte cu Federer, cu Novak Djokovici şi cu Andy Murray. Nadal a reuşit lucruri extraordinare, iar cariera sa este departe de a se fi încheiat. Pentru mine, ce a făcut Nadal este remarcabil, mai ales că a făcut toate acestea în cea mai bună perioadă a lui Federer", a spus Agassi pentru Straits Times.

Federer a cîştigat 17 turnee de Grand Slam faţă de doar 13 reuşite ale lui Nadal, dar spaniolul conduce în meciurile directe cu scorul de 23-10. Rafael Nadal mai trebuie să cîştige încă o dată Australian Open pentru a deveni al treilea tenisman din istorie care se impune de cîte două ori în toate turneele de Grand Slam, după Roy Emerson şi Rod Laver.
Andre Agassi, în vîrstă de 44 de ani, a cîştigat opt titluri de Grand Slam în cariera sa şi a fost numărul 1 ATP timp de 93 de săptămîni.

Sursă: Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.