Ciclism

Cadel Evans, adevăratul cîştigător al primei etape din Turul Italiei: "După doar 20 km parcurşi, stăm foarte bine" ;)

BMC, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Orica GreenEDGE a cîştigat contratimpul de început în Turul Italiei, dar oamenii care au deschis prima şampanie a celei de-a 97-a ediţii sînt cei de la BMC.

Pe străzile mohorîte din Belfast, australianul Cadel Evans şi-a condus exemplar coechipierii, iar cînd ceasurile au tăcut, oamenii în roşu şi negru au contorizat un timp cu un minut şi 26 de secunde mai rapid ca Joaquim Rodriguez şi cu 46 de secunde mai scurt ca cel bifat de Nairo Quintana şi Movistar.

"E un rezultat promiţător, dacă e să luăm în calcul lupta pentru clasamentul general. Avînd în vedere că sînt multe etape în căţărare, e posibil ca avantajul să nu însemne prea mult, dar putem fi încrezători cu asemenea ecart după doar 20 de kilometri de cursă. Cred că avem picioarele necesare să facem mai multe lucruri interesante", a explicat veteranul Evans.

Dacă Evans s-a distanţat de Quintana şi "Purito", singurul favorit care i-a luat faţa a fost Rigoberto Uran, cel care l-a învins pentru australian pentru două secunde.

Australianul Cadel Evans este al treilea favorit la tricoul roz. Cîştigător de Turul Franţei în 2011, liderul de BMC speră să îşi încheie cariera cu o victorie în cursa în care a purtat pentru prima oară tricoul de lider al unui Mare Tur. Se întîmpla în 2002, pe vremea cînd Evans evolua pentru Saeco.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.