CM 2014

Ucrainenii fac prima contestaţie oficială: "Rusia, afară de la CM!"

La Slaviansk, separatiştii pro-ruşi se luptă cu armata ucraineană

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ucrainenii contestă oficial prezenţa moscoviţilor în Brazilia şi organizarea în ţara vecină a Mondialului din 2018: "Vrem excluderea lor, exact ca-n cazul Iugoslaviei, în '92", spune iniţiatorul Anatoli Griţenko.

Cu fix o lună înaintea startului CM, ucrainenii au adresat o plîngere către forul internaţional şi preşedintele Joseph Blatter.

"Vrem ca Rusia să fie exclusă de la «Mondial», să nu mai găzduiască turneul în 2018 şi să fie dezafiliată de la FIFA. A iniţiat o agresiune militară în ţara noastră. Plus că a pus mîna pe Crimeea, o violare clară a integrităţii noastre teritoriale. Pentru aceleaşi motive, Iugoslavia n-a putut participa la CE 1992 şi la CM 1994", a punctat iniţiatorul plîngerii, Anatoli Griţenko, unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ucraina, 25 mai.

Politicianul a iniţiat şi o petiţie online, care, în primele ore de la deschidere, a strîns 16.000 de semnături.

30 de zile mai sînt pînă la startul "Mondialului"

"Boicotul sportiv internaţional le poate schimba modul de acţiune ruşilor şi lui Putin. Populaţia va fi nemulţumită, vor fi nevoiţi să facă un pas înapoi. Îi va salva de izolare" (Anatoli Griţenko, iniţiator plîngere)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.