Liga 1

"Il Pifferaio" cîntă în roş-albastru încă un an » Prelungirea împrumutului lui Federico Piovaccari e aproape rezolvată

Piovaccari s-a declarat încîntat de viața pe care o are la București, adaptarea perfectă la ceea ce înseamnă Steaua și România fiind unul dintre motivele pentru care el își va continua aventura în Ghencea

Articol de Ovidiu Minea  —  marţi, 13 mai 2014

Steliştii au rezolvat în proporţie de 95% un nou împrumut al lui Piovaccari de la Sampdoria. "Militarii" au reuşit cea dintîi achiziţie importantă a verii. Şefii campioanei au obţinut acordul de principiu al omologilor de la Sampdoria, iar Federico Piovaccari va continua la Steaua încă un sezon!

Italianul mai are contract cu trupa genoveză încă doi ani, iar în această vară, cînd înţelegerea sa cu roş-albaştrii expiră, patronii clubului genovez doreau să-l vîndă. Cum ofertele clare au lipsit, steliştii au profitat. Astfel, atacantul de 29 de ani va rămîne în Ghencea pentru cel puţin încă un an de zile, în aceleaşi condiţii ca şi acum. Adică românii vor suporta doar 210.000 de euro din salariul stagional al fotbalistului, care se ridică la 700.000 de euro.

I-au scăzut cota pentru ei ;)
Federico s-a acomodat repede la Steaua, fiind om de bază în prima parte a campionatului. În iarnă însă, Reghecampf a decis să nu mai mizeze prea mult pe el, preferînd să dea credit fotbaliştilor ce aparţineau Stelei.

Aşa se face că Reghe l-a preferat ca vîrf pe Chipciu, iar "Il Pifferaio" a stat mai mult pe bancă. Ba chiar, acasă, cu Corona Braşov, deşi a marcat în prima repriză, Reghe l-a înlocuit la pauză, iar la U Cluj, în partida următoare, nici nu l-a mai folosit!

Decizia antrenorului de a nu miza prea mult pe Piovaccari în primăvară s-a dovedit a fi benefică pentru campionii României. Italianul n-a prins nici un transfer definitiv, iar acum e aproape convins că va mai rămîne la Steaua pentru încă un an.

16 goluri a marcat Piovaccari pentru Steaua în acest sezon, în toate competiţiile: 10 în Liga 1, 4 în Liga Campionilor şi două în Cupa României. E cel mai bun marcator al roş-albaştrilor

3,5 milioane de euro a plătit Sampdoria pe Piovaccari în iunie 2011, cînd l-a cumpărat de la Cittadella. Federico n-a fost niciodată om de bază la genovezi

2 milioane de euro e cota lui Piovaccari, cea mai mare din octombrie 2007 încoace, de cînd e cotat de transfermarkt. de

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Gigi, circ în ziua liberă
Finanţatorul campioanei a fost eliberat pentru 24 de ore de la închisoare, iar ieri a făcut un adevărat circ în faţa presei. De la Poarta Albă (Constanţa), Gigi Becali a mers la vila din Pipera doar pentru cîte minute, apoi a făcut un drum pînă la cimitir, unde a plîns pe crucile de la mormintele rudelor! Chiar acolo a susţinut apoi o conferinţă de presă de peste 30 de minute, după care a mers la secţia de poliţie. Apoi s-a întors acasă, unde a fost vizitat de mai mulţi jucători, dar şi de Reghecampf. De bucurie că a venit acasă, chiar şi pentru o zi, rudele au făcut un grătar în curtea casei sale.

Gloriile, gratis la finala Cupei
Federaţia Română de Fotbal a decis să invite toţi jucătorii care au îmbrăcat tricoul echipei naţionale la finala Cupei României, de pe 23 mai. Fiecare fotbalist cu minimum o prezenţă la prima reprezentativă va avea acces gratuit la meci, într-un sector special dedicat. Altfel, pe 16 mai, de la ora 09:00, se vor pune în vînzare ultimele bilete pentru partida dintre Steaua şi Astra.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.