Media

Cele două posturi TV care vor transmite Liga 1 au ieşit de pe lista "must carry"! » Veste bună: TVR a început să plătească pentru Mondial

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 13 mai 2014

Posturile Look TV şi Transilvania Live, care urmează să transmită meciurile din sezonul viitor de Liga 1, au notificat CNA în privinţa ieşirii de pe lista "must carry", adică a programelor libere la retransmisie. În aceste condiţii, operatorii de cablu care vor să difuzeze aceste două posturi vor trebui să negocieze direct cu reprezentanţii televiziunii.Soluţia ar putea fi ca firmele de cablu să plătească o anumită sumă pentru fiecare abonat pe care îl are pentru a putea introduce cele două posturi în pachetul de bază. Acestea, la rîndul lor, ar trebui fie să mărească preţul pachetului de bază cu suma respectivă sau să-şi asume ele pierderile!

Paginademedia.ro scrie că membrii CNA au decis să-i invite pe reprezentanţii celor două societăţi pentru o discuţie despre ce urmează să se întîmple cu cele două televiziuni.

Intel Sky Broadcast, societatea care deţine cele două televiziuni, a cumpărat drepturile TV pentru Liga 1 pentru următorii 5 ani.

TVR plăteşte pentru Mondial
O altă informaţie din zona media este că TVR a plătit o primă tranşă de aproximativ jumătate de milion de euro, din cei un milion şi jumătate pe care trebuie să îi achite pînă la finalul acestei luni pentru a transmite Campionatul Mondial de fotbal.

TVR are o datorie totală către European Broadcasting Union de 3 milioane de euro. Suma cuprinde atît mondialul din Brazilia, cît şi competiţii pe care TVR le va difuza în anii următori.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.