Stranieri

Mircea Lucescu explică de ce nu mai are români în echipă şi rememorează întîlnirea decisivă cu Rinat Ahmetov: "Astea au fost cuvintele lui"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 14 mai 2014

Mircea Lucescu poate obţine mîine al patrulea event la rînd dacă bate pe Dinamo Kiev în finala Cupei şi înaintea acestei partide a acordat un amplu interviu pentru Gazeta Sporturilor.Antrenorul de la Şahtior Doneţk a explicat de ce nu mai are români în echipă, deşi la momentul cînd a ajuns în Ucraina erau 5 în lotul "minerilor":

"Nu s-au adaptat creşterii acestei echipe, au rămas la nivelul din campionatul
românesc. Numai Raţ a avut o reacţie bărbătească, s-a luptat să se impună, a vrut să joace".

Il Luce a rememorat cum a fost abordat de Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior: "În vara lui 2003, după ce am cucerit titlul cu Beşiktaş, Ahmetov a insistat să vin în Ucraina. Am fost la Doneţk, nu venise încă Schuster la echipă, apoi m-am întors, dar Ahmetov a venit după mine la Istanbul şi ne-am întîlnit din nou la hotelul Kempinski.

I-am răspuns: “Îmi pare rău, nu pot să accept această ofertă acum”. Mi-a zis atunci... Astea au fost cuvintele lui: “Crezi că turcii te vor mai lăsa să cîştigi încă un an?”. A avut dreptate. S-au dat peste cap să-mi fure titlul..."

Citeşte în ediţia tipărită, disponibilă la chioşcuri, dar şi în ediţia digitală, interviul de 3 pagini cu Lucescu, în care dezvăluie cum a creat colonia de brazilieni la Şahtior şi povesteşte cel mai dificil moment trăit la echipa din Ucraina.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.