Liga 1

Ce înseamnă insolvenţa clubului Dinamo?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 14 mai 2014

Conform siteului dreptonline.com, "insolvenţa este definită de art. 3 pct.1 din Legea 85/2006 ca fiind „acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile".

Altfel spus, atunci când debitorul (clubul) nu mai are sume cash cu care să vă poată plăti datoria ajunsă la scadenţă, el se află în stare de insolvenţă. Această stare nu înseamnă că în patrimoniul societăţii nu se află active sau bunuri ce pot fi valorificate pentru stingerea datoriei. Insolvenţa are legătură cu sumele de bani disponibile, nu cu activul debitoarei.

Un debitor (în cazul nostru, clubul de fotbal) ajuns în stare de insolvenţă are posibilitatea, dacă întruneşte anumite condiţii expres prevăzute de lege, să intre într-o fază de reorganizare a activităţii, pe baza unui plan aprobat de creditori şi confirmat de judecătorul sindic.

Intrarea în insolvenţă este hotărîtă de un tribunal.

Urmează pas este respectarea acelui plan de reorganizare, plata datoriilor, în caz contrar, societatea (clubul) intrînd în faliment!



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.