Tenis

Jocul Simonei Halep este disecat şi lăudat în presa de specialitate: "Antistar în urcare"

Simona Halep nu va juca săptămîna viitoare, recuperîndu-se pentru Roland Garros // Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aşa o caracterizează pe româncă, numărul 4 mondial de luni, unul dintre cei mai cunoscuţi şi reputaţi ziarişti de tenis din lume, Peter Bodo, în revista americană Tennis.

La turnee, la conferinţele de presă, Halep încă este întrebată despre anul exploziei ei, 2013, în care a cucerit 6 titluri WTA şi la finalul căruia a urcat pînă pe locul 11 în lume. Încă este un personaj nou pentru acest univers efervescent, în care uneori eroii apar subit şi dispar în aceeaşi manieră.

Lumea nu ştie exact unde s-o încadreze, chiar dacă, de la începutul sezonului, a mai cîştigat un trofeu, a ajuns în "sferturi" la Australian Open, a atins finala de la Madrid şi semifinalele la Indian Wells.

După un an de observare atentă, ziaristul american Peter Bodo, o voce sonoră şi respectată în domeniu, s-a încumetat să creioneze portretul Simonei în revista americană Tennis. El remarcă profilul blurat pe care îl are deocamdată românca, în ciuda faptului că, de luni, va fi numărul 4 mondial.

În consecinţă, a 4-a favorită pe tabloul de la Roland Garros. "Şi e păcat", notează Bodo, "pentru că jocul lui Halep are mult de recomandat. Este foarte echilibrată, chiar dacă forehand-ul e lovitura ei cea mai periculoasă. Mobilitatea îi sporeşte abilitatea de a deschide terenul. Puţine jucătoare se simt atît de confortabil ca ea schimbînd direcţia. Pare că o face fără efort. Şi nu e o armă secretă volatilă, ci un element de bază în repertoriul ei".

"Neobosită, concentrată, mobilă"
Jurnalistul apreciază că Simona are "instinctele unei mari competitoare pe două niveluri. Primul: face mereu ce e nevoie pentru a cîştiga punctul. Nu mai puţin, nu mai mult. Doar atît. Şi acesta este un har real. Şi al doilea: nu oferă cadouri adversarelor". Dar de ce e un antistar?

"Pentru că pune sub lupă vanitatea şi impertinenţa divelor din circuit. Pentru că, într-o eră în care se abuzează de pumnul strîns, e reconfortant să vezi o jucătoare atît de puţin demonstrativă cum este ea. Nu e intimidantă şi nu e o actriţă pe teren. Este, în schimb, neobosită, concentrată şi mobilă", conchide gazetarul american.

A ajuns acasă
Ieri, Simona a ajuns acasă, după ce miercuri şi-a anunţat retragerea din turneul de la Roma, din cauza unei probleme la muşchii abdominali. "Am făcut o ecografie în Italia şi nu e foarte grav. Tocmai de aceea m-am oprit, pentru a putea să mă recuperez foarte bine şi să pot să joc la Roland Garros. Acum voi sta cîteva zile, pînă luni, cred", a spus ea pentru Mediafax. "Trebuie să ştii să îţi dozezi efortul şi să zici stop atunci cînd simţi dureri. Nu să te duci prosteşte şi să joci pentru că îţi poate fi mai rău pe termen lung".

4 e locul pe lista favoritelor pe care îl va ocupa Simona Halep la Roland Garros, cel mai bun al carierei ei de pînă acum

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.