Campionate

VIDEO şi FOTO » Arsenal a cîştigat Cupa Angliei, 3-2 cu Hull City, după 9 ani fără trofee!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 17 May 2014

Arsenal a obţinut primul trofeu după 9 ani de secetă! Echipa francezului Arsene Wenger a cîştigat finala Cupei Angliei, împotriva lui Hull City, 3-2, gol înscris de Ramsey în prelungiri. După 90 de minute scorul a fost 2-2.

Arsenal 3 - 2 Hull City 
(Cazorla 17, Koscielny 71, Ramsey 108 / Chester 1, Davies 8)
VIDEO

Arsenal: Fabianski; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Arteta, Ramsey; Cazorla, Özil, Podolski; Giroud

Hull City: McGregor; Elmohamady, Chester, Bruce, Davies, Rosenior; Meyler, Huddlestone, Livermore; Quinn, Fryatt

Cînd a primit trofeul, Vermaelen a fost atît de încîntat că a scăpat pe jos capacul Cupei :D


Pentru a înţelege de cînd Arsenal nu a mai cîştigat un trofeu, GSP.RO a selectat 10 evenimente care pun perioadă de austeritate în perspectivă:

1. În 2005, cînd Arsenal a cîştigat ultima oară un trofeu, pe banca Stelei stătea Ţiţi Dumitru, care abia îi luase locul italianului Walter Zenga, cu 3 etape înainte de final. Între timp, roş-albaştrii au schimbat tehnicianul de nu mai puţin de 17 ori, dar au luat şi 3 titluri!

2. Cu 3 luni înainte ca Arsenal să cîştige ultimul trofeu, 3 angajaţi de la PayPal decideau să fondeze un site cu conţinut video. I-au zis youtube.

3. În mai 2005, cînd Arsenal cîştiga la penalty-uri finala FA Cup cu Manchester United, Germania era condusă de Gerhard Schröder. Acesta era sigur că va cîştiga un al treilea mandat de cancelar, deşi era contestat de o tipă cu coafura ciudăţică, ignorată de casele de sondare, pe nume Angela Merkel.

4. 250 de milioane de lire sterline a cheltuit Arsenal pe jucători, între 2005 şi această seară, în speranţa că fanii vor avea un nou trofeu în vitrină.

5. De cînd Arsenal nu a mai dominat nici o competiţie, Manchester United s-a impus în cursa pentru 15 trofee, Chelsea pentru 11, iar Liverpool şi Manchester City pentru 5. Jose Mourinho a cîştigat două Ligi ale Campionilor şi nu a pierdut niciodată în faţa lui Wenger.

6. Dacă Henry, Fabregas sau Van Persie nu au fost în stare de nimic, echipa feminină a clubului Arsenal a fost responsabilă cu distincţii, aducînd 29 de trofee.

7. În 2005, nimeni nu ştia cine e Unirea Urziceni. Între timp, clubul a promovat în 3 ligi, a cîştigat un titlu, a jucat în Liga Campionilor şi Europa League, le-a învins pe Glasgow Rangers şi Sevilla, după care s-a desfiinţat.

8. În 10 ani de secetă pentru tunari, 23 de jucători au părăsit-o pe Arsenal şi au cîştigat un total de 60 de trofee. Printre ei, nume precum Ashley Cole, Cesc Fabregas, Van Persie sau Samir Nasri.

9. iPhone a ajuns la a şasea generaţie.

10. Miley Cyrus s-a transformat dintr-o eroină a celor mici, în grozăvia din această imagine (NSFW). :O

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.