Campionate

VIDEO şi FOTO Gol fabulos al lui Ledesma şi River e campioană în Argentina! Jucătorii s-au bucurat înconjuraţi de jandarmi, într-o atmosferă incendiară

Articol de Ioana Mihalcea  —  Monday, 19 May 2014

River Plate s-a încoronat pentru a 35-a oară campioană a Argentinei. Roş-albii depindeau doar de ei în ultimul meci al sezonului, avînd nevoie de victorie cu cei de la Quilmes.

Şi victoria a venit, în stil de mare campioană, 5-0. Căpitanul Cavenaghi a marcat o dublă, pe tabelă mai trecîndu-şi numele Mercado, Ledesma şi Teo Gutierrez.

La final, cei aproximativ 60.000 de suporteri de pe arena "El Monumental" au explodat de bucurie, acesta fiind primul titlu după 6 ani de aşteptare pentru clubul antrenat în acest moment de Ramon Diaz. Echipa s-a adunat la mijlocul terenului pentru a celebra triumful, înconjurată de forţe de ordine şi de garduri de protecţie, care îi fereau pe jucători de eventualii fani care ar fi intrat pe teren.

După ce s-au acordat medaliile, echipa s-a urcat imediat în autocar, iar acesta a făcut ture de teren pentru ca toţi suporterii să-şi poată vedea trofeul şi favoriţii.

"Mi-am împlinit un vis. Îmi doream să revin la River pentru a fi iar campion. Sînt mîndru de colegii mei, de ce am reuşit, am luptat pînă la final şi am demonstrat ce înseamnă să fim campioni, am fost superiori celorlalte formaţii. E o mîndrie imensă pe care o simt, m-am gîndit numai la asta de ceva timp, aşteptam acest moment, din fericire a venit şi împart această bucurie cu toţi suporterii lui River Plate", a declarat Fernando Cavenaghi la final.

Golgeterul de 30 de ani (8 goluri) a revenit pentru a treia etapă la River în iarnă, după un periplu prin Spania (Villarreal) şi Mexic (Pachuca). Cavenaghi este unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din istoria lui River datorită faptului că s-a întors în 2011, cînd echipa a retrogradat pentru prima oară în istorie în liga secundă, şi a marcat goluri importante, care au ajutat formaţia să promoveze în anul imediat următor.

Aşa au sărbătorit jucătorii la final!


Atmosferă senzaţională pe Monumental! Aşa a fost primită River la intrarea pe teren în cel mai important meci al sezonului


Golurile partidei

Cavenaghi '10


Mecardo '25


Ledesma '63


Cavenaghi '71


Gutierrez '89

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.