Liga 1

Dinamo speră la Europa, Viorel Duru nu o iartă: "Insolvenţa înseamnă retragerea licenţei pentru cupele europene!"

suporteri Dinamo,copii

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 19 May 2014

Dinamo s-a clasat pe un loc care asigură participarea în cupele europene pentru sezonul viitor, dar intrarea în insolvenţă îi dă planurile peste cap. Chiar directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, a confirmat acest lucru.

Dinamoviştii au sperat că pot participa în Europa League chiar dacă au făcut cerere de intrare în insolvenţă, însă Viorel Duru le-a solicitat oficialilor un răspuns scris, anunţînd şi că poate retrage licenţa pentru cupele europene:

"Am solicitat un punct de vedere scris clubului Dinamo despre intrarea în insolvenţă. Articolul 50 impune clubului ca în cinci zile lucrătoare de la producerea respectivului eveniment să trimită o informare scrisă. Cele cinci zile se încheie astăzi, clubul trebuie să ne raporteze o solicitare scrisă, să ne raporteze că a cerut intrarea în regulament.

Licenţiatorul poate atunci retrage licenţa unui club care nu mai îndeplineşte criteriile de licenţiere. Dacă astăzi Dinamo ne va informa că a intrat în insolvenţă, asta presupune retragerea licenţei pentru participarea în cupele europene.

Pentru Liga 1 nu li se retrage licenţa. Sînt două tipuri de licenţă. E neproductiv, s-a dovedit în ultimii ani, că nu ajutăm cluburile, ci le îngropăm. Dacă s-ar fi aplicat regula de la UEFA, să ţi se retragă automat licenţa cînd intri în insolvenţă, nu am fi avut atîtea probleme. Propunerea mea nu a fost acceptată, atunci, modificîndu-se regulamentul naţional, iar intrarea în insolvenţă nu duce la retragerea licenţei pentru Liga 1", a spus Duru într-o conferinţă de presă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.