Ciclism

Accident grav provocat de Jan Ullrich, cîştigătorul Turului Franţei 1997. Avea alcoolemie 0.9 la mie? :O

Articol de Gazeta Sporturilor   —  miercuri, 21 mai 2014

Fostul rutier german Jan Ullrich, care şi-a încheiat activitatea după ce a fost implicat într-un vast scandal de dopaj, a provocat un accident rutier în Elveţia, fiind în stare de ebrietate, informează cotidianul Blick.

Blick l-a identificat pe Ullrich ca fiind şoferul în vîrstă de 41 de ani care a provocat un accident soldat cu doi răniţi la Mattwill.

Poliţia locală a refuzat să dea publicităţii numele persoanei vinovate pentru accident. Potrivit poliţiştilor, şoferul respectiv nu a reuşit să pună frînă la timp la un stop şi maşina sa s-a ciocnit de un vehicul, care s-a răsturnat, iar apoi a intrat în coliziune cu altă maşină. Şoferului i s-a reţinut permisul de conducere, după ce a fost supus etilotestului şi controalelor de urină şi sînge.

"Îmi pare foarte rău. Slavă Domnului nu a murit nimeni. Eram stresat, veneam de la o întrevedere şi voiam să ajung mai repede acasă", a declarat Ullrich pentru Blick.


Jan Ullrich, cîştigătorul Turului Franţei 1997, a mai provocat un accident în iunie 2002. Tot în stare de ebrietate, el a lovit cu maşina cîteva biciclete şi a o balustradă la ieşirea dintr-un club de noapte, după care a părăsit locul accidentului. Ullrich a fost sancţionat atunci cu o amendă şi cu suspendarea permisului de conducere. Unele rapoarte anunţă că Ullrich ar fi avut alcoolemie de 0.9 la mie!

În 2013, Jan Ullrich a recunoscut că a recurs la substanţe dopante cu ajutorul medicului spaniol Eufemiano Fuentes, aflat în centrul unei vaste reţele de dopaj.

Sursa: Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.