Liga 1

Insolvenţă ilegală » DNA: "Oţelul a făcut "blat" cu unul dintre judecătorii acuzaţi de corupţie!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 21 mai 2014

În scandalul insolvenţelor, în care 4 judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost acuzaţi de corupţie, e vizat şi Oţelul Galaţi. Potrivit referatului întocmit de procurorii DNA, clubul patronat de Dan Adamescu ar fi intrat în insolvenţă în mod ilegal.
Clubul Oţelul a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă deşi a înregistrat profit de 12 miliarde de lei vechi la finalul anului 2012. Judecătorul Mircea Moldovan, care e acuzat de corupţie, s-a asigurat că Oţelul va intra în insolvenţă.

Site-ul stiripesurse.ro a publicat referatul procurorilor. Conform acestuia, "în scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolventa a SC FC Otelul SA, in dosarul nr. 23900/3/2013, in data de 02.09.2013 judecatorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica Angela ca nu a lasat la arhiva instantei dosarul mentionat mai sus intrucat din documente ar rezulta ca societatea a inregistrat in cursul anul 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declansa un scandal de presa cu privire la faptul ca a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflata pe profit. Ca atare, judecatorul Moldovan Mircea i-a solicitat practicianului in insolventa sa depuna la dosar „concluzii scrise, nu datate, ca si cum ar fi fost la termen” care sa contina aspecte de natura a sustine decizia de intrare în insolventa a societatii mentionate.

Borza Monica Angela a intocmit concluziile respective, dupa care a depus concluzii scrise la dosar din care rezulta ca bilantul existent la dosarul mentionat a fost intocmit in mod eronat de catre contabilii SC FC Otelul SA" - referat al procurorilor DNA".

Mai mult, procurorii arată că "administrator judiciar Borza Monica Angela ar fost desemnată preferanţial de judecătorul sindic Moldovan Mircea".

Oţelul Galaţi a primit licenţa pentru Liga 1 şi e sigură de participarea pe prima scenă în sezonul viitor.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.