Liga 1

5 de coşmar » Dinamo e la al cincilea sezon consecutiv în care nu prinde podiumul Ligii 1

Dinamoviștii și-au cîștigat pe teren dreptul de a juca în Europa, însă l-au pierdut pe criterii financiare

Articol de Eduard Apostol, Liviu Manolache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roş-albii au încheiat cel mai bun sezon după 2009, însă au bifat o cifră negativă, fiind al 5-lea campionat terminat în afara podiumului.

"Cîinii" au fost mîndri că au încheiat ultimul campionat pe 4, o poziţie de preliminariile Europa League, însă insolvenţa le-ar putea bara accesul în cupele continentale.

Ediţia recent încheiată a fost cea mai bună din 2009 încoace, ce-a urmat ultimei şanse reale a roş-albilor de a ajunge direct în grupele Champions League. Dar Dinamo a terminat al 5-lea campionat la rînd în afara podiumului, bifînd un record negativ! Pînă la această serie neagră, maxima a fost de doar două sezoane, în primele două de la fondare, 1948/'49 şi 1949/'50.

Rivala istorică a roş-albilor o depăşeşte totuşi pe Dinamo. Steaua are, în total, 19 sezoane în afara podiumului, în timp ce "cîinii" au cu unul mai puţin. Dar roş-albaştrii s-au distanţa la 9 ediţii în care au terminat peste roş-albi. Steaua are 37 de sezoane înaintea "duşmanului", Dinamo 28.

17 victorii a avut Dinamo în ultima ediţie de campionat, la care s-au mai adăugat 8 remize şi 9 eşecuri, golaverajul fiind 52-34

Inbox
- Stoican a prelungit pe doi ani contractul cu Dinamo: "Nu puteam să las formaţia într-un moment delicat".
- Bambara nu mai vine la "cîini", merge la un alt Dinamo, dar la Minsk, burkinabezul Concordiei fiind la un pas de a semna actele în acest week-end. Iar Welington ar rămîne la Chiajna, conform afirmaţiilor lui Şumudică, antrenorul ilfovenilor.
- Juniorii republicani A ai roş-albilor au terminat pe locul 3 al campionatului, după ce-au învins cu 4-3 pe Pandurii. Campioni au fost cei de la Viitorul, pe care "cîinii" i-au bătut de două ori în play-off.
- Ioan Niculae, de la Astra: "Acum 4-5 ani, mi s-a făcut oferta de a cumpăra Dinamo, iar eu am cerut audit. 16 milioane de euro datorie netă din 2010 nu s-a micşorat în 2014, iar de acel bulgăre nu avea cum să scape".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.