Liga 2

30 de arbitri constănţeni refuză delegările la meciurile din liga judeţeană: "Nu vor să mai fie bătuţi pentru 50 de lei!"

La începutul lunii mai, arbitrul constănţean Marian Carson a fost desfigurat pe teren, suferind o fractură de piramidă nazală // Foto: Telegraf de Constanța

Articol de Justin Gafiuc, Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aurel Oniţa, asistent FIFA şi şeful CJA Constanţa, dezvăluie în Gazetă momente aiuritoare care au dus la situaţia "etapa şi bătaia".

"Unii vin la mine şi zic că se retrag. «Sîntem singurii voluntari din lume cărora li se pun piedici!»", spune Aurel Oniţa, asistent FIFA şi preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri din Constanţa.

El şi 29 dintre colegi refuză delegările la meciurile organizate de AJF după violenţele din ultima vreme. "30 din cei 46 de arbitri. Dacă nu vor fi suficienţi pentru partidele din L4, L5 şi celelalte competiţii, se vor reprograma respectivele întîlniri. Trebuia să tragem cumva un semnal, altfel se va petrece o tragedie", adaugă tuşierul.

Oniţa explică, prin cîteva evenimente neverosimile, cum s-a ajuns la această situaţie:

- "Le sînt retrase suspendările. De exemplu, agresorul care l-a desfigurat pe Marian Carson a primit doi ani de pauză, apoi i s-a redus la un an. Iar observatorul, care e şi trezorierul AJF, a scris că «arbitrul a căzut cu nasul în pămînt!»"

- "Oameni din AJF schimbă rapoartele de arbitraj. Acestea au mai multe foi. Pe unele dintre ele sînt trecute cartonaşele. Ei le înlocuiesc! Ne-am dat seama de manevră doar după ce au uitat să scoată şi ultima foaie, unde scrie că se reţin carnetele. Se băteau cap în cap!"

- "Unui jucător suspendat timp de un an i s-a redus suspendarea la trei luni. Începînd de la finele campionatului! A reintrat din prima etapă, şi-a ispăşit pedeapsa în vacanţă"

- "Un arbitru mi-a povestit ce discutau jucătorii în jurul său. «Îi batem pe arbitri acum?». «Nu, mă, abia de etapa viitoare. Asta e restanţă!»".

Fac plîngere la Parchet
Grupul de arbitri constănţeni s-a adresat deja Federaţiei Române de Fotbal, iar Oniţa e decis: "Vor urma şi alte plîngeri. Şi la Parchet, ar fi interesant şi la Finanţe, pentru că nu s-a mai făcut un control de multă vreme la AJF!".

"Opriţi-vă, îl omorîţi!"
Momentul care i-a determinat pe fluieraşi să ia atitudine a fost bătaia încasată duminică de arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă. Acesta a fost agresat pe teren, la finalul meciului Marmura Deleni - Speranţa Nisipari 1-5, chiar sub ochii prietenei şi ai copilului său! "Opriţi-vă, îl omorîţi", a strigat femeia, moment în care agresorii l-au lăsat să plece.

"Nu pot să înţeleg de ce se petrec lucruri de genul ăsta la L4, L5, unde ar trebui să joci de plăcere, să arbitrezi de plăcere" (Aurel Oniţa, asistent FIFA)

"Cum să se potolească un jucător care ia cartonaş roşu trei etape la rînd pentru că bate un arbitru, dacă nu e suspendat deloc?!" (Aurel Oniţa, asistent FIFA)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.