Liga 1

Laurenţiu Reghecampf a plecat supărat, dar alţi antrenori se înghesuie să-i ia locul! Au apărut două variante noi

Articol de Vlad Nedelea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Oleg, fost tehnician al roş-albaştrilor în 2005, e liber de contract şi e dispus să revină. Pe listă mai există Krasimir Balakov, fostul mare fotbalist, şi încă un bulgar, Ivailo Petev, ex-Ludogoreţ, pe care l-a recomandat Reghecampf.

Becali amînă alegerea unui înlocuitor pentru Reghecampf, antrenorii se înghesuie să ocupe locul de pe banca Stelei! Argăseală şi restul oamenilor rămaşi în club sau în anturajul roş-albaştrilor primesc zilnic propuneri de antrenori, fie direct, fie prin impresari. S-au strîns zeci de nume autopropuse!

Favoritul suporterilor
Oleg Protasov, 50 de ani, e liber după ce s-a despărţit de Dinamo Minsk şi e disponibil pentru roş-albaştri. Protasov a mai condus-o pe Steaua în a doua jumătate a anului 2005 şi a rămas unul dintre antrenorii favoriţi ai fanilor, graţie stilului spectaculos pe care-l avea echipa în mandatul său. Dar a ratat calificarea în grupele Champions League, eliminat de Rosenborg în play-off, şi a lăsat echipa pe locul al doilea după jumătate din campionat.

A plecat la Dnepr, atras de posibilitatea de a lucra la el acasă şi de salariul mai bun, însă cota i-a scăzut între timp. De cînd a părăsit România, cariera sa nu conţine nici o realizare importantă. A mai bifat alte patru cluburi: Kuban Krasnodar, Iraklis Salonic, Astana, din Kazahstan, şi Dinamo Minsk.

Şi Balakov vrea
Prin agent, s-a propus în Ghencea şi Krasimir Balakov. Fostul mare mijlocaş bulgar, o legendă a lui Stuttgart, are 48 de ani şi a antrenat-o ultima oară pe Kaiserslautern, în a doua ligă germană. La Kaiserslautern, un "uriaş adormit" al Germaniei, a fost preparator fizic Thomas Neubert, înainte să-l recruteze Reghecampf pentru Steaua.

Reghe a jucat şi el pentru o scurtă vreme la adversara Craiovei din semifinala de Cupa UEFA din 1983. Balakov mai are în istoric, ca "principal": Grasshopper, Saint Gall, Cernomoreţ, Hajduk Split.

Reghe şi-a propus colegul
Pe lîngă Ionuţ Chirilă, pe care Becali nu-l acceptă, Reghecampf a mai făcut o propunere înainte să plece la Al Hilal. Ivailo Petev, 38 de ani, e sugestia lui Laur pentru Steaua. Petev a cîştigat de două ori campionatul cu Ludogoreţ şi de un an o conduce pe AEL Limassol. Ca jucător, a fost coleg cu Reghecampf în Bulgaria, la Litex Loveci, spre finalul anilor '90.

Alt nume mare: Asanovici
Un nume pe care steliştii îl iau în calcul e cel al lui Alioşa Asanovici. Fostul internaţional croat nu a antrenat pe nimeni ca "principal", a fost doar secund la "naţionala" Croaţiei şi la Lokomotiv Moscova, joburi pe care le-a îndeplinit între 2006 şi 2013.

Trecutul de fotbalist e mult mai tare decît cel de antrenor: mijlocaş, el a bifat cluburi importante, precum Hajduk, Montpellier, Napoli, Panathinaikos. Antonio Asanovici, fiul lui Alioşa, a fost legitimat la Dinamo în sezonul recent încheiat, dar stoperul a dezamăgit şi "cîinii" l-au pus pe liber, aşa că Asanovici senior nu-şi va înfrunta fiul în derby dacă va ajunge să-i preia pe roş-albaştri.

Se autopropune şi secundul lui Rehhagel
Alt CV înaintat spre Ghencea e al lui Ioannis Topalidis, un grec născut în Germania, fost secund al "naţionalei" Greciei. Topalidis a fost asistentul lui Otto Rehhagel la "naţionala" Greciei la Euro 2004, turneul istoric pentru eleni, pe care l-au cîştigat învingînd în finală Portugalia lui Figo, cu 1-0.

A lucrat pentru federaţia de la Atena între 2001 şi 2010, numai ca antrenor secund. La 51 de ani, cariera de "principal" a lui Ioannis e, practic, inexistentă. A pregătit-o în 2012 pe Paphos, din Cipru, la conducerea căreia a rezistat numai 8 etape.

Doar favoritul îl refuză
Visul lui Gigi Becali de a-l numi antrenor principal la Steaua pe Gică Hagi are şanse zero de materializare. Patronul Viitorului a declarat la TVR că exclude venirea în Ghencea: "Nu mă deranjează deloc că tot se vorbeşte de mine că voi veni la Steaua, dar o spun pentru ultima dată: nu vin la Steaua şi nici la o altă echipă din campionatul românesc! Accept să preiau doar echipa naţională, dacă mă va căuta Federaţia vreodată. Nu vreau să renunţ la Viitorul, la proiectul pe care-l am aici".

27 de meciuri în toate competiţiile a prins Prostasov ca antrenor al Stelei: 13 victorii, 9 remize şi 5 înfrîngeri

6 luni a stat Protasov pe banca Stelei, de pe 20 iunie 2005 pînă pe 15 decembrie 2005

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.