Liga 1

Comentariu de Răzvan Prepeliţă » Zbor deasupra unui cuib de interese

Foto: sportdw.com

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 31 mai 2014

Uşor, uşor, povestea Stelei începe să dea semne de aterizare forţată. După un zbor lin, de doi ani, deasupra campionatului, roş-albaştrii se zdruncină. Privind situaţia steliştilor îmi vine în minte o poveste tristă, din fotbal, despre dispariţia tragică a unei mari echipe.

Era prin '49 cînd un avion a lovit zidurile bisericii Superga, simbolul oraşului Torino. În aeronavă se afla întreagă echipă a celor de la AC Torino, zece dintre ei fiind titulari în naţională. Aşa a dispărut, fără urmă, una dintre cele mai mari echipe din istoria Italiei.

În România nu e nevoie de tragedii pentru a îngenunchea o echipă. Manşeta destinului e trasă de patroni în funcţie de propriile interese. Cursele Craiova, Urziceni sînt neaterizate de ceva vreme pe pista unui campionat transformat, după '89, dintr-un aeroport respectabil, într-o autogară la sat. Urmează Rapid fără combustibil, Dinamo e în turbulenţe.

La Steaua, Becali l-a luat pe Sînmărtean, dar a afirmat că îi pasă doar de banii din Champions League. Undeva, în traseul ăsta de zbor, ceva e neclar. Cui îi mai arde de şampanie?

"Come voi, nessuno mai! - Ca voi, nimeni, niciodată", scrie pe un banner întins pe pereţii bazilicii torineze. Amintirea lor e un destin tragic, comemorarea noastră e un destin fabricat de cei care se cred Salvatori ai istoriei. Istoria propriei vistierii şi faime.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.