Campionate

Îl suspectează pe Sepp Blatter » Michel Platini crede că şeful FIFA vrea să-l discrediteze înaintea alegerilor din 2015

Platini şi Blatter stau umăr la umăr, dar privesc în altă parte // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Liderul UEFA contraatacă: "Sînt zvonuri fără fundament care nu au ca scop decît murdărirea imaginii mele într-un moment important. Dar nu mă mai surprinde nimic".

Războiul din culise a început. Şi Sepp Blatter joacă dur, susţin apropiaţii lui Platini, potrivit L'Equipe. Elveţianul, 78 de ani, care anunţase iniţial că se va retrage în 2015, s-a întors cu 180 de grade şi îşi va anunţa noua candidatură pe 10 iunie, la Congresul FIFA de la Sao Paulo.

Iar Platini, marele său rival, îl suspectează că e în spatele campaniei presei britanice împotriva lui. Mai ales după ce Daily Telegraph a revelat zilele trecute o întîlnire secretă între fostul mare fotbalist francez şi Mohammed bin Hammam (exclus pe viaţă de FIFA pentru corupţie), în care qatariotul i-ar fi cerut să dea votul ţării sale la CM 2022.

"Era pur şi simplu o discuţie între doi membri ai Comitetului Executiv FIFA. Nu avea legătură cu 2022, ci Bin Hammam voia ca eu să candidez împotriva lui Blatter în 2011", a răspuns boss-ul UEFA: "Sînt zvonuri fără fundament care nu au ca scop decît murdărirea imaginii mele într-un moment important".

Totuşi, L'Equipe îi reaminteşte lui Platini eroarea sa. A acceptat să participe în noiembrie 2010 la o întîlnire cu Sarkozy, atunci preşedintele Franţei, şi premierul Qatarului chiar înaintea alegerii gazdei CM 2022. "Nu sînt atît de prost încît să nu înţeleg de ce am fost invitat. Dar Sarkozy nu mi-a cerut nimic", a mărturisit ulterior Platini.

"Mi se pare uluitor că o conversaţie cu un coleg din Comitetul Executiv FIFA s-a transformat într-un complot de stat" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

"Am fost singurul din Comitetul Executiv FIFA care a spus clar de la început că voi vota cu Qatarul pentru 2022, dovadă a transparenţei mele" (Michel Platini, preşedinte UEFA)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.