Liga 2

Galerie FOTO Parisul Băniei » CSU i-a învins cu 3-0 pe vîlceni şi a sărbătorit cu fast promovarea în Liga 1

+19 Foto
Gabi Balint la celebra poză de triumf

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Craiovenii au avut, ieri după-amiază, pe o vreme toridă, propriul lor Roland Garros, sărbătorind promovarea, sportivă, a CS Universitatea în Liga 1.

Bănia a îmbrăcat iar hainele de sărbătoare şi-a desfăcut ieri şampaniile. Ieri, pe legendarul "Ion Oblemenco", la meciul cu CSM Rîmnicu Vîlcea (3-0), craiovenii au îmbrăcat tricouri alb-albastre şi-au venit să celebreze accesul în Liga 1 a CS Universitatea.

Pe oameni nu i-a interesat sigla sau rivalitatea locală, aproximativ 6.000 de microbişti preferînd să stea în arşiţa zilei decît să urmărească live finala de la Roland Garros.

Cum meciul a fost condus cu autoritate de elevii lui Balint, goluri Sin (13), Valskis (16) şi Varga (70), oltenii au butonat smartphone-urile şi s-au anunţat între ei pe arenă de situaţia Simonei Halep, bucurîndu-se sau întristîndu-se la auzul informaţiilor.

Gică şi "leul"
Dacă Gică Craioveanu a dat lovitura de începere a meciului din Bănie, oferind galeriei un steag cu un imens leu albastru, la tribuna oficială a fost în premieră la o partidă a lui CSU şi primarul urbei, Olguţa Vasilescu.

Şi-a asortat la jeanşi un tricou negru cu numărul 1948, ediţie specială pentru promovarea formaţiei, dedicat anului fondării Universităţii Craiova, dar şi o eşarfă cu sigla grupării. Primăriţa n-a făcut vîlvă, s-a bucurat la goluri, iar oamenii din tribună şi-au văzut doar de meci, neamestecînd sportul cu politica.

Prin victoria de ieri, CSU a terminat prima în B2, învingînd cu 3-0 pe CSM Rîmnicu Vîlcea, tocmai gruparea care stă la pîndă şi face demersuri să promoveze în locul craiovenilor. Marţi, la Comisia de Disciplină a FRF, este prevăzut un nou termen privind speţa legitimităţii promovării echipei lui Balint.

3,6 milioane de euro a fost bugetul lui CSU Craiova în Seria B2, unul de nivelul primei divizii. Dinamo, locul 4 în ultima ediţie a Ligii 1, a avut un buget de aproape 5 milioane de euro

"Sîntem fericiţi că am încheiat cu o victorie şi-i aşteptăm pe suporterii Craiovei în Liga 1 pentru a ne susţine frenetic. Merităm să fim în prima divizie, am arătat-o sportiv, pe teren" (Gabi Balint, antrenor CSU Craiova)

INBOX:
- Jucătorii lui Balint au ieşit purtînd tricouri speciale, negre, cu anul fondării clubului Universitatea Craiova, 1948, iar cifrele erau pline cu stemele avute de gruparea din Bănie de-a lungul vremii.
- Proaspăt convocat de Piţurcă printre "tricolori", Vătăjelu a primit de ieri banderola de căpitan al echipei.
- Pleşan şi Izvoranu, liderii formaţiei, au fost menajaţi ieri, privind finalul meciului din galerie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.