Tenis

Audienţe record pentru un meci de tenis în România » Peste 2,3 milioane de români s-au uitat la finala jucată de Simona Halep!

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 08 iunie 2014

Eurosport şi Antena 3 au transmis ieri în exclusivitate pentru România finala turneului de la Roland Garros jucată de Simona Halep în faţa rusoaicei Maria Şarapova. Meciul disputat în trei seturi a adus un număr record de telespectatori în faţa micilor ecrane.

Lider la nivel naţional în intervalul în care s-a jucat finala de 3 ore şi 2 minute a fost Antena 3, obţinînd un rating de 8,4% şi o cotă de piaţă de 28,2%, ceea ce înseamnă să la meciul de pe arena "Philippe Chatrier" din Paris s-au uitat aproximativ 1,6 milioane de telespectatori.

Pe poziţia secundă s-a clasat Eurosport, postul care a transmis în exclusivitate pentru România restul meciurilor de la Roland Garros. Postul de sport a obţinut un rating de 4,1%, iar cota de piaţă a fost de 13,7%, aproximativ 760.000 de telespectatori.

Cele două posturi au fost lidere pe toate segmentele de piaţă, atît la nivel naţional (toată ţara), urban (doar în oraşe) sau comercial (persoane între 18 şi 49 de ani). Paginademedia.ro prezintă în detaliu audienţele obţinute ieri la finala pierdută de Halep în faţa Şarapovei.

La nivel urban, Antena 3 a fost urmărită de 1,2 milioane de telespectatori, în timp ce la Eurosport s-au uitat 510.000 de români. Iar la nivel comercial, tot Antena 3 a fost lider cu 407.000 de telespectatori, urmată evident de Eurosport cu 270.000 de telespectatori.

Simona Halep a pierdut prima finală de Mare Şlem din carieră după un meci senzaţional în compania Mariei Şarapova, scor 4-6, 7-6, 4-6.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.