Tenis

GALERIE FOTO Regele zgurii » Rafael Nadal a cîştigat pentru a 9-a oară trofeul de la Roland Garros! L-a învins pe Novak Djokovici în 4 seturi

+19 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 08 June 2014

Rafael Nadal a cîştigat finala de la Roland Garros în faţa lui Novak Djokovici în patru seturi, ajungînd la 9 trofee pe zgura franceză! Spaniolul are astfel în palmares 14 trofee de Mare Şlem, egalîndu-l pe Pete Sampras. Roger Federer are 17.

Finala Roland Garros: Rafael Nadal - Novak Djokovici 3-6 / 7-5 / 6-2 / 6-4

Numărul unu mondial, Nadal a reuşit să-i strice recordul lui Djokovici, fiind primul jucător care-l învinge într-o finală după ce sîrbul cîştigă primul set.

A fost a 42-a confruntare între cei doi mari campioni, iar spaniolul are acum avantaj, 23 de victorii faţă de cele 19 ale sîrbului.

Nadal a pierdut ultimul meci la RG în 2009 în faţa lui Soderling şi este singurul jucător din lume care triumfă de 5 ori la rînd la Paris. De asemenea, este primul jucător din istoria tenisului care cîştigă cel puţin un trofeu de Mare Şlem pe an timp de un deceniu!

"Fiecare moment e crucial într-un astfel de meci, am luptat de mult, meciurile cu Djokovici sînt provocări enorme pentru mine. Am avut şansa să-l înving azi, ultimele dăţi pierdusem în faţa lui. Este un sentiment nemaipomenit să înving aici, sînt extrem de fericit. E o plăcere pentru mine să joc cu Novak şi mereu o provocare, sînt sigur că va învinge în viitor la Roland Garros. Ziua de azi e incredibilă... al nouălea trofeu! Pentru mine e cel mai frumos turneu din lume"
Rafa Nadal

"Am dat tot ce am putut să dau, să joc la cel mai înalt nivel dar Rafael a fost mai bun. Aş vrea să mulţumesc publicului, e extraordinar şi îmi transmite multe emoţii! Mulţumesc şi echipei mele, acest trofeu nu e pentru noi anul acesta dar vom reveni de multe ori pînă voi reuşi să-l cîştig şi eu măcar o dată"
Novak Djokovici

Cele 14 trofee de Mare Şlem ale lui Nadal:

1 Australian Open
2 Wimbledon
2 US Open
9 Roland Garros

Finalul a fost decis de eroarea lui Djokovici:





Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.