Nationala

Antrenori prin concurs » FRF pregăteşte alt sistem de alegere a tehnicienilor pentru loturile de juniori

Iovan este ultimul care a irosit o calificare, cu U19

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Uzunea (U15), Gâlcă (U17), Dumitru (U18) şi Iovan (U19) au părăsit sau vor pleca în scurt timp din fruntea ”tricolorilor” mici. Răducioiu are calificări în toamnă cu U16.

Loturile naţionale de juniori se pregătesc să intre din toamnă într-o nouă eră. Asta pentru că FRF pregăteşte o altă strategie tehnică la nivel juvenil: antrenorii vor fi aleşi prin concurs!

Deocamdată, Anghel Iordănescu lucrează la criteriile pe care va trebui să le îndeplinească fiecare tehnician pe grupe de vîrstă. Iar înscrierile se vor putea face pe trei categorii, 14-15 ani, 16-17 ani şi 18-19 ani, pentru a se respecta, spun federalii, specificitatea muncii pe fiecare nivel în parte.

În prezent, două dintre loturile de juniori au rămas fără antrenor: Gâlcă (U17) şi Uzunea (U15) au plecat la Steaua. Apoi, Liţă Dumitru va pleca de la U18, iar Iovan va renunţa, probabil, la U19 după recenta ratare a calificării la turneul final.

Rămîne, deocamdată, în picioare numai Florin Răducioiu, care, cu lotul U16, are calificări în septembrie: grupă cu Cehia, Danemarca şi Andorra, primele două merg în Turul de Elită pentru Euro 2015.

9 calificări la turnee finale au obţinut reprezentativele de juniori după '90: au fost în total 75 de campanii în această perioadă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.