Handbal

Aproape de Europene! România a învins Belarus, 30-28 şi aşteaptă liniştită returul

Elisei a primit la finalul jocului din partea organizatorilor premiul pentru jucătoarea meciului. Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  Wednesday, 11 June 2014

România a învins în Belarus şi e cu un picior la turneul final din decembrie. Returul e duminică, la Baia Mare. România şi-a realizat obiectivul, la Mogilev, în preliminariile CE 2014, contra Belarusului.

Fără Neagu şi Manea, tinerele au strîns rîndurile în jurul celorlalte "veterane": Brădeanu, Ungureanu şi Elisei. S-au apărat cu multă determinare, au luptat pentru orice balon şi au risipit la final emoţiile calificării la turneul final din luna decembrie, din Ungaria şi Croaţia.

Elisei atomică

Gazdele au început tare, 2-0, dar a fost o simplă "vîlvătaie", stinsă repede de "tricolore". Româncele au marcat de trei ori consecutiv şi s-au desprins apoi la 10-6 în minutul 18.

Axul central al apărării format din Pintea-Brădeanu-Perianu a funcţionat ireproşabil. Iar în poartă, Paula Ungureanu a apărat în stilul caracteristic! În ofensivă însă, foarte multe ratări, Nechita şi Marin fiind pe primul loc. Noroc cu "pitica" Valentina Elisei Ardean, care a marcat la fiecare acţiune, fiind, de departe, MVP-ul jocului.

După 14-13 la pauză, România s-a desprins iar în partea a doua la 21-17 şi 23-19. Cîteva momente de neatenţie însă şi gazdele au revenit în joc. Incredibil, au egalat şi au trecut apoi la conducere: 26-24 cu opt minute înainte de final.

Selecţionerul Gheorghe Tadici a luat foc pe margine, şi-a chemat echipa la ordin şi româncele s-au trezit repede. 26-26, apoi 30-27, cu contraatacurile Adei Nechita, care şi-a mai "spălat" din păcatele făcute în prima repriză.

S-a terminat 30-28, un rezultat excelent de calificare, avînd în vedere că ultimul meci al grupei a 6-a, decisivul, se va juca duminică, la Baia Mare, de la ora 18:30.

Belarus 28
Iejîkava 7, Arţiukovich 6, Dronova 4, Vasileuskaia 3, Suhamirava 2, Lobach 2, Spas 1, Siliţkaia 1, Sţiapanava 1, Koţina 1. Antrenor: Tomas Carter

România 30
Elisei 9, Brădeanu 5, Nechita 4, Buceschi 4, Perianu 3, Ciuciulete 2, Oltean 1, L. Marin 1, Apetrei 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.