Altele

FOTO Fugi cu porcul! Sau cu dragonul! » Cea mai trăsnită cursă din lume vine şi la Bucureşti

+5 Foto
Ştii că eşti în Asia cînd pe stradă zboară literalmente un dragon

Articol de Oana Duşmănescu  —  duminică, 15 iunie 2014

Red Bull Sopabox Race e o cursă amuzantă, de pe toate meridianele lumii. Pe 14 septembrie vine şi la Bucureşti.

Nu e greu deloc, dacă ai imaginaţie suficientă şi puţin timp la dispoziţie. Atît cît să-ţi construieşti, tu cu echipa ta, un vehicul fără motor, la limita umoristică dintre car alegoric şi idee ironică. Trebuie să aibă roţi şi un volan şi trebuie să-ţi stăpîneşti creaţia, la început de toamnă, pe Calea 13 Septembrie, unde terenul e înclinat şi poţi să iei viteză.

Pînă acum oraşe precum Paris, Taipei, Buenos Aires, Londra sau Lima au gustat din nebunia distractivă. S-a rîs cu gura pînă la urechi în acest concurs, frate bun, doar că terestru, cu cel destinat obiectelor zburătoare identificate, care aterizează în apă. Cîştigă cei care ajung la finiş cu cel mai bun timp şi cu autoturismul improvizat în stare cît de cît integrată.

Atenţie la frîne!
Cei care au experienţă la construit asemenea drăcii spun că lemnul ar fi cel mai sigur material pentru şasiu. La proiectare şi aplicare atenţie maximă trebuie acordată sistemului de frînare şi de direcţie. Profilul celor ce iau parte la astfel de curse se situează între imaginea inginerului trăsnit şi cea a iubitorului de adrenalină.

Un concurs asemănător, cu sănii trăsnite, are loc, în fiecare iarnă, pe pîrtiile din staţiunea Harghita Băi.

"Îţi trebuie curaj ca să concurezi şi o doagă sărită ca să cîştigi" (Motto-ul cursei ce va avea loc la Seattle, pe 24 august)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.