CM 2014

Theodor Jumătate despre victoria obţinută de Olanda în faţa Spaniei » Nu uitaţi de 2008!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 15 iunie 2014

Niciodată nu mi-a plăcut Olanda mai mult. Are entuziasm şi are ştiinţă. E valoroasă şi conştientă de valoarea ei. Poate să joace orice sistem, iar Van Gaal e "generalul" ce mută munţii din loc pentru ideile sale.

Ştie că are jucători cerebrali, lideri, Van Persie şi Robben, în cel mai bun moment al carierei lor, şi ţese în jurul lor o pînză de păianjen de susţinere formidabilă. O reţea care, în acelaşi timp, prinde şi anulează orice adversar, oricît de bun. A fost Spania, poate fi Brazilia sau Germania.

Dar portocaliii iubitori de fotbal total de 40 de ani să nu uite că, înainte de spectacol, trebuie să învingă meci de meci. Şi să nu spună nici o clipă, mai devreme de 13 iulie, că sînt campionii lumii. Au mai avut şi în trecut echipe bune şi totuşi s-au oprit undeva, blocaţi de admiraţia propriului joc.

Cel mai bun exemplu e Euro 2008, cînd au fost fermecători în grupă:
- 3-0 cu Italia
- 4-1 cu Franţa
- 2-0 cu România, folosind rezervele

Rezultate care nu i-au făcut campioni, doar i-au amăgit, sugerîndu-le că Rusia nu poate să le reziste în "sferturi". Şi tocmai Rusia i-a trimis acasă. Aşa că, atenţie, Olanda, cum joci şi de acum încolo! Va fi Croaţia în "optimi"? N-o ignora. Nu sfida pe nimeni. Şi nu te bucura decît pe 13 iulie! După finală.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.