Liga 1

Brazilian în locul lui Mihai Pintilii! » Negocierile cu Pablo Brandan s-au împotmolit: Steaua s-a orientat spre un mijlocaş de la Vaslui

Madson are o înălţime de 1,77 metri, cu 4 centimetri mai puţin decît măsoară Pintilii

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana e aproape de a-l aduce pe Madson, mijlocaşul la închidere al celor de la FC Vaslui în sezonul precedent.

Costel Gâlcă a obţinut acordul lui Gigi Becali de a aduce pe cineva în locul lui Pintilii, vîndut în Arabia Saudită pentru două milioane de euro. Varianta Pablo Brandan a picat din cauza pretenţiilor mari ale argentinianului, astfel că şefii din Ghencea au căutat altă soluţie. Şi s-au oprit tot asupra unui sud-american. Brazilian însă şi care a jucat în Liga 1 în campionatul precedent.

E vorba despre Madson, mijlocaşul la închidere al celor de la FC Vaslui. Pe numele său întreg Madson Henrique Nascimento Santos, el a fost unul dintre cei mai buni şi mai constanţi fotbalişti ai echipei lui Ciobotariu. A jucat mult, a lipsit doar cînd a fost accidentat sau suspendat şi e considerat de oficialii roş-albaştrilor drept înlocuitorul perfect al lui Pintilii.

Vrea 150.000 euro pe an
Madson are avantajul vîrstei, 23 de ani, şi al faptului că e liber de contract. El solicită un salariu anual în jurul a 150.000 de euro, cu 60 la sută sub pretenţiile lui Brandan, care e cu 8 ani mai mare!

Dacă transferul se va realiza, fostul vasluian ar putea să fie, în noul sistem gîndit de Gâlcă, 4-3-3, singurul mijlocaş defensiv din faţa apărării, alături de el urmînd să joace, ca interi, Sînmărtean şi Stanciu.

În Moldova, Madson a evoluat închizător, într-un modul 4-2-3-1, făcînd cuplu în faţa apărării, fie cu Caue, fie cu Razzotti.

Eliminat uşor cu Steaua
Madson a fost titular în ambele meciuri cu trupa din Ghencea în sezonul trecut. În tur, a fost eliminat după doar 34 de minute, încasînd două "galbene" în interval de 8 minute. Al doilea însă a fost acordat gratuit de "centralul" Colţescu. Atunci s-a terminat 1-0 pentru Steaua, într-un meci în care gazdele au avut 3 eliminaţi. În schimb, la retur, chiar pe Ghencea, Madson şi-a luat revanşa, a jucat perfect, i-a anihilat pe Stanciu, Keşeru şi Chipciu şi FC Vaslui a cîştigat, 1-0, administrîndu-i Stelei singura înfrîngere din campionat.

A bifat 3 cluburi anonime în Brazilia
Pînă la venirea în Liga 1, Madson nu şi-a trecut în CV nume importante. A evoluat în ţara sa natală la 3 formaţii: CS Alagoano, Paulista FC şi AC Goianiense. Cel mai mult a jucat la Paulista, pe parcursul anului 2012 bifînd 15 meciuri. În iunie 2013 a fost propus celor de la Vaslui, cu care a semnat, avînd un salariu de 130.000 de euro pe an, însă pe finalul sezonului a părăsit echipa din cauza faptului că a încasat doar 3 salarii.

Madson la FC Vaslui:
- a jucat 27 de meciuri: 25 în Liga 1, două în Cupa României
- a marcat două goluri
- a încasat 8 cartonaşe: 7 galbene şi unul roşu
- doar 3 jucători au evoluat mai mult ca el în campionat: Antal şi Tenwanjera, cîte 31 de meciuri, Celeban, 26
- a avut o medie a notelor GSP de 5,84, al doilea jucător de cîmp la acest capitol, după Antal (6,26)

75% din meciurile pe care Madson le-a disputat în tricoul Vasluiului, 20 din 27, au fost bifate ca integralist

6 ani şi jumătate e diferenţa de vîrstă dintre Madson, care abia a împlinit 23 de ani, şi Mihai Pintilii, care va face 30 de ani în noiembrie

10 brazilieni a avut Steaua în toată istoria sa, primul fiind portarul Andrey, iar ultimul atacantul Adi Rocha

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.