Tenis

Schimbare lină » Simona Halep, după primul meci cîştigat la 's-Hertogenbosch: ”Nu mi-a fost uşor să-mi stăpînesc emoţiile”

:rel:d:bm:LR2EA641A0MI5

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După aproape două luni de zgură, numărul 3 mondial a trecut pe suprafaţa verde cu o victorie, 7-5, 6-2 cu bielorusa Olga Govorţova în turul 1 de la 's-Hertogenbosch.

Simona Halep a revenit la 's-Hertogenbosch pentru a-şi apăra titlul cucerit anul trecut. De data aceasta, n-a mai venit cu trenul, cum s-a întîmplat în 2013, cînd a avut de parcurs distanţa dintre Nürnberg şi oraşul olandez.

A sosit de acasă, unde a petrecut cîteva zile alături de familie după ce a reuşit, pe 7 iunie, cea mai mare performanţă a carierei de pînă acum: finala de la Roland Garros. "Am plecat de la Paris doar cu lucruri pozitive", a povestit Simona, adăugînd că ziua dinaintea finalei i s-a părut extrem de dificil de traversat.

"Am plîns un pic după meci, dar apoi m-am simţit fericită. Mi-am dat seama că disputasem cea mai importantă finală a mea, în turneul meu favorit şi de aceea trebuie să zîmbesc. Iar de atunci sînt încă şi mai fericită".

Ieri, Halep a apăsat pe butonul "reset", a lăsat în urmă ultimul act de la Roland Garros şi s-a concentrat pe meciul din primul tur pe iarba de la 's-Hertogenbosch. A întîlnit-o pe bielorusa Olga Govorţova, pe care o conducea în meciurile directe cu 3-0.

Se întîlniseră chiar şi pe iarbă, în 2013, în turul inaugural de la Wimbledon. Virginia Ruzici declara că primul meci de la 's-Hertogenbosch va fi şi cel mai greu pentru Simona, lucru confirmat de numărul 3 mondial.

"A fost foarte dificil pentru că a fost primul meu meci pe iarbă de anul acesta. La început, nu mi-a fost uşor să-mi stăpînesc emoţiile. Şi nici mingea pentru că terenul e foarte rapid", a explicat Halep, care este favorită principală în Olanda, o postură în premieră pentru ea în 2014.

În setul întîi s-a mers cap la cap, cu cîteva game-uri lungi, pînă pe final, cînd românca a izbutit să facă break-ul. "Am încercat să joc cît mai bine şi îmi pare bine că am reuşit să cîştig primul set pentru că apoi mi-a fost mult mai uşor. Mă obişnuisem deja cu condiţiile şi am putut să dau mai multe lovituri cîştigătoare", a mai spus Simona.

Ea revine astăzi pe teren, turneul avînd un program condensat, cu finala feminină disputîndu-se sîmbătă, motivul fiind apropierea Wimbledon-ului (23 iunie-7 iulie).

O va înfrunta în turul secund pe germanca Annika Beck, 55 WTA, o revedere la 's-Hertogenbosch, unde jucaseră în 2013 în runda de început. De asemenea, cele două s-au confruntat şi anul acesta, la Doha. În ambele situaţii, Halep a învins, apoi a continuat pînă la cucerirea titlului.

7 din ultimele meciuri disputate pe iarbă au fost cîştigate de Simona Halep, dintre care 6 la 's-Hertogenbosch şi unul la Wimbledon

ALTE ŞTIRI DE LA 'S-HERTOGENBOSCH

Favorite eliminate
Dominika Cibulkova, cap de serie 2 şi numărul 10 mondial, a ieşit ieri din cursă la 's-Hertogenbosch, învinsă în primul tur de Iaroslava Şvedova (Kaz) cu 6-2, 3-6, 6-3. Cu un scor asemănător, 2-6, 6-3, 6-3, a fost eliminată şi favorita 3, canadianca Eugenie Bouchard, de americanca Vania King. Tot ieri, dar într-un meci din runda secundă, a pierdut şi Andrea Petkovic (Ger, 5), după o luptă infernală, de aproape 3 ore, în faţa Magdalenei Rybarikova (Svk), 4-6, 7-6 (4), 5-7. Dintre cei 8 capi de serie, 5 continuă în Olanda: Halep, Suárez Navarro, Flipkens, Muguruza şi Koukalova.

Duel românesc în "sferturi"
Horia Tecău şi Florin Mergea se înfruntă pentru un loc în semifinalele de dublu ale turneului de la 's-Hertogenbosch. Mergea şi Marin Draganja au trecut ieri de Brunstrom şi Emmrich, 6-2, 6-4, în timp ce Tecău şi Jean-Julien Rojer i-au învins luni pe Bautista Agut şi Sa, 6-3, 7-5. Cele două perechi vor juca azi, de la ora 13:30, în primul meci de pe Terenul 4. Tecău, care e de 3 ori învingător la 's-Hertogenbosch, şi Mergea s-au înfruntat de 3 ori pînă acum, la Bucureşti 2011 şi 2012 şi în challengerul de la Marrakesh 2008, Tecău conducînd cu 2-1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.