Liga 1

Ciprian Marica a fost prezentat la Stuttgart, cu numarul 20

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Marica a trecut ieri vizita medicala la Stuttgart, apoi a semnat contractul pe 5 ani. Seara s-a aratat presei si fanilor

Aventura lui Ciprian Marica la Stuttgart a inceput ieri. Foarte matinal. Deoarece in Kiev a gasit greu un avion privat, atacantul roman a sosit in orasul svab abia catre doua dimineata, cu aproape 3 ore intirziere. S-a grabit. La 11:00 se afla deja la vizita medicala, trecuta fara probleme. Imediat, jucatorul adus de la sahtior cu 8 milioane de euro s-a dus pe teren. Alaturi de noii colegi, el a facut citeva miscari, o alergare scurta, a si jonglat cu mingea, timp in care era fotografiat pentru site-ul oficial al campioanei Germaniei.

Actiunea a continuat spre seara. Atunci, Marica a ajuns la sediul clubului, unde a parafat contractul pe 5 ani, care-i garanteaza un salariu stagional de 1,5 milioane de euro. Au urmat prezentarile. Intii pentru mass-media, intr-o conferinta de presa organizata la 20:30, apoi, dupa 45 de minute, in fata suporterilor, pe gazonul stadionului "Gottlieb-Daimler", inaintea semifinalei de Cupa Ligii cu Bayern.

Considerat "dinamic, rapid, exact atacantul de care aveam nevoie" de catre tehnicianul Armin Veh, Marica are prevazut azi, la 09:30, primul antrenament adevarat in tricoul ros-alb. Acesta va fi startul integrarii sale in programul obisnuit al lui Stuttgart.

"Riscul Marica"

Ciprian provoaca scepticism. "Riscul Marica", a titrat "Stuttgarter Nachrichten", subliniind ca "VfB a facut cel mai scump transfer din istorie, insa e posibil ca romanul sa nu confirme". La fel a scris "Bild": "O investitie neobisnuit de mare, care i-ar putea iesi sau nu lui Stuttgart". "Marica e un jucator de calitate", a replicat managerul Heldt, sustinut de antrenorul Veh: "Este un virf polivalent, se integreaza in orice sistem". In schimb, Ciprian a sustinut ca "Stuttgart ma va ajuta sa progresez, inclusiv la nationala. Sper sa luam multe trofee, iar eu sa joc un rol cit mai important".




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.